Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Έτοιμάζεται το Υπ.Παιδείας να πατήσει record στις κάμερες στα σχολεία
Έτοιμάζεται το Υπ.Παιδείας να πατήσει record στις κάμερες στα σχολεία

Έτοιμάζεται το Υπ.Παιδείας να πατήσει record στις κάμερες στα σχολεία

 

 

Ετοιμάζεται το Υπουργείο Παιδείας εντός των επόμενων ημερών να πατήσει record στις κάμερες που τοποθετούνται στα πρώτα δέκα σχολεία, καθώς υπάρχει ο φόβος για νέους βανδαλισμούς και νέες καταστροφές σε σχολικές περιουσίες.

Νίκος Μεγάλεμος-Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών Λευκωσίας
Έχουμε καθορίσει εκείνα που θεωρούσαμε υψηλού κινδύνου προσβάσιμα προς εξωσχολικούς παράγοντες κατά τις βραδινές ώρες

Στη Λευκωσία εγκαταστάθηκαν συστήματα καμερών σε δυο σχολεία τα οποία τα προηγούμενα χρόνια έπεσαν αρκετές φορές θύματα βανδαλισμών, ενώ εκκρεμούν οι προσφορές για τα άλλα 8 σχολεία. Στη Λεμεσό θα τοποθετηθούν σε άλλα 10 σχολεία.

 

Κλιματιστικά
Κόλλησαν λίγο πριν το τέλος της πρώτης φάσης οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των κλιματιστικών στα σχολεία. Αν και τοποθετήθηκε ήδη το 90% των κλιματιστικών, για τα υπόλοιπα προέκυψαν ζητήματα που αφορούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Νίκος Μεγάλεμος-Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών Λευκωσίας
Για την περιφέρεια Λευκωσίας, έχουμε προχωρήσει στην εγκατάσταση 10 κλιματιστικών, έχουμε φτάσει στο 80% των εγκαταστάσεων, μέχρι τέλος του μηνός θα έχουν όλα τα σχολεία τα οποία έχουμε προγραμματισμένα τα κλιματιστικά. Προχωρούμε και με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οι πέντε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα είναι ολοκληρωμένες μέχρι τέλος του μηνός και οι άλλες πέντε μέχρι τις 10/09.

Συγκεκριμένα, το υπόλοιπο 10% της ολοκλήρωσης τους, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων, ώστε να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τα κλιματιστικά, χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα σχολεία.

Τρέχουν και δεν φθάνουν οι Σχολικές Εφορείες σε σχέση με την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, καθώς πολλές από αυτές βρίσκονται ακόμη στην διαδικασία των προσφορών. Αυτό που καθυστερεί την πλήρη εγκατάσταση τους είναι και το γεγονός πως διανύουμε περίοδο διακοπών και οι σχολικές εφορίες δεν λειτουργούν όλες με τους ίδιους ρυθμούς, για αυτό παρατηρούνται διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις επαρχίες σε σχέση με τις διαδικασίες.

Νίκος Μεγάλεμος-Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών Λευκωσίας
Πιστεύω μέχρι 15 του Οκτώβρη θα είναι όλες οι επαρχίες έτοιμες

Βάση της σχετικής απόφασης στόχος είναι η εγκατάσταση κλιματιστικών σε δέκα σχολεία ανά επαρχία.

Μέχρι σήμερα έχουν κατοχυρωθεί οι προσφορές και για τα δέκα σχολεία στη Λευκωσία, ενώ εκκρεμεί η κατοχύρωση για πέντε σχολεία στη Λεμεσό.

Στην Πάφο εκκρεμεί η κατοχύρωση προσφορών και για τα δέκα σχολεία καθώς μόλις την περασμένη βδομάδα έχει λήξει ο διαγωνισμός, όπως επίσης και στην Λάρνακα.

Νίκος Μεγάλεμος-Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών Λευκωσίας
Στην Λάρνακα έχουν κατακυρώσει σε τρία σχολεία, 27 του μηνός υπογράφουν συμβόλαια για τα υπόλοιπα 7.

Στην Ελεύθερη Αμμόχωστο σύμφωνα με τον κ. Μεγαλέμο, έχει γίνει η κατοχύρωση προσφορών για τρία σχολεία, ενώ στόχος είναι η εγκατάσταση κλιματιστικών σε 12 αντί δέκα σχολεία.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend