Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θα παγίδευε αγρινά με συρματοθηλιά: «Χρυσάφι» η μαύρη αγορά – €100 το κιλό
Θα παγίδευε αγρινά με συρματοθηλιά: «Χρυσάφι» η μαύρη αγορά – €100 το κιλό

Θα παγίδευε αγρινά με συρματοθηλιά: «Χρυσάφι» η μαύρη αγορά – €100 το κιλό

 

 

Βαρύτατο πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει 56χρονος ο οποίος τέθηκε υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Θήρας. Ο 56χρονος θα πληρώσει 23.500 εξώδικο πρόστιμο. Νωρίτερα  εντοπίστηκε να ελέγχει και να διορθώνει συρματοθηλιές στην περιοχή της Αρμίνου στην Πάφο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαινε εντοπίστηκαν ακόμη δύο συρματοθηλιές ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκε ακόμη μία συρματοθηλιά. Τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί συρματοθηλιές στην κοινότητα και αυτό ήταν το στοιχείο που κινητοποίησε τις Αρχές.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive το φαινόμενο της λαθροθηρίας των αγρινών μπορεί μεν να μειώθηκε τα τελευταία χρόνια, δεν παύει όμως να χρειάζεται συνεχείς ενέργειες. Οι λαθροθήρες προφανώς έχουν κατά νου την εμπορική εκμετάλλευση του προστατευόμενου είδους. Η τιμή του στη μαύρη αγορά κυμαίνεται στα 100 ευρώ το κιλό.

 

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 2.500 με 3.500 αγρινά τα οποία ζουν στο κρατικό δάσος της Πάφου αλλά και σε περιοχές του Τροόδους, στα Σπήλια καθώς και στην Κακοπετριά.

Send this to a friend