Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο μισθός των Ευρωπαίων Επιτρόπων και τα επιδόματά τους
Ο μισθός των Ευρωπαίων Επιτρόπων και τα επιδόματά τους

Ο μισθός των Ευρωπαίων Επιτρόπων και τα επιδόματά τους

 

 

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των χαρτοφυλακίων, που θα λάβει η κάθε χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κύπρος χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου, ανακοίνωσε ότι το χαρτοφυλάκιο της χώρας μας, θα αναλάβει ο Κώστας Καδής ,ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων Υπουργός Γεωργίας, Παιδείας και Υγείας.

Σχετική ανάρτηση του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, καταγράφει τα βασικά ωφελήματα των ευρωπαίων επιτρόπων, οι οποίοι είναι 26 σε σύνολο.

 

 

Αυτούσια η ανάρτηση

Η ΕΕ έχει 26 Επιτρόπους + την Πρόεδρο της Επιτροπής. Οι Επίτροποι είναι το “Υπουργικό Συμβούλιο” της ΕΕ. Κάθε Επίτροπος λαμβάνει τα πιο κάτω βασικά ωφελήματα:

Βασικός μισθός (προ φόρων) 25.910 ευρώ τον μήνα (310k ετησίως)

Επίδομα διαμονής στις Βρυξέλλες 3.886 τον μήνα + επίδομα αναψυχής: 607 τον μήνα + επίδομα οικογένειας (αν υπάρχουν εξαρτημένα πρόσωπα) 520 ευρώ τον μήνα + εφάπαξ επίδομα εγκατάστασης μέχρι 1400 ευρώ

Πλήρης κάλυψη για επαγγελματικά ταξίδια εκτός Βρυξελλών για ταξιδιωτικά έξοδα, ξενοδοχείο, room service και ημερήσια αποζημίωση + πλήρης κάλυψη μισθοδοσίας συνεργατών

Με την αποχώρησή του ο Επίτροπος λαμβάνει μεταβατικό επίδομα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών (65k), καθώς και σύνταξη που σε πενταετή θητεία ανέρχεται στα 70k ετησίως.

 

Send this to a friend