Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπερπλήρη εστιατόρια και κέντρα αναψυχής – Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων
Υπερπλήρη εστιατόρια και κέντρα αναψυχής – Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων

Υπερπλήρη εστιατόρια και κέντρα αναψυχής – Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων

 

 

Κατέκλυσαν εστιατόρια και χώρους αναψυχής οι Κύπριοι τον Δεκαπενταύγουστο στα ορεινά και στα παράλια, με την δυναμική να συνεχίζεται για όλη τη βδομάδα.

Υψηλές προβλέπονται οι πληρότητες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φάνος Λεβέντης Γ.Γ. ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει:  

 

«Ο εγχώριος τουρισμός τίμησε ξανά τις επιχειρήσεις τόσο του ξενοδοχειακού τομέα όσο και των κέντρων αναψυχής. Οι παραλιακές περιοχές ήταν υπερπλήρης το ίδιο και τα ορεινά θέρετρα»

«Συνεχίζει ακόμη η δυναμική του εγχώριου τουρισμού και θα αρχίσει βέβαια από εβδομάδα να αδυνατίζει. Και θα υπάρχει μία δυναμική θα έλεγα μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη»

Οι αυξημένες τιμές δεν εμπόδισαν τις καθιερωμένες εξόδους των Κυπρίων στα εστιατόρια, ωστόσο είναι πιο προσεκτικοί στις παραγγελίες τους.

«Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, προσέχει ασφαλώς πώς παραγγέλνει. Προσέχει γιατί κακά τα ψέματα είναι λίγο αυξημένες οι τιμές στα παραλιακά».

Χαμόγελα ικανοποίησης και από τους ξενοδόχους, με τη ζήτηση να προέρχεται τόσο από Κύπριους όσο και από τουρίστες.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αναφέρει: 

«Οι πληρότητες που καταγράφησαν ήταν πολύ υψηλές, πέραν του 80% και σε κάποιες περιπτώσεις πέραν του 90%»

«Σίγουρα υπάρχει ουσιαστική τουριστική εισροή από το εξωτερικό η οποία κατέκλυσε τις παραλιακές μας πόλεις αλλά και αρκετοί συμπατριώτες μας ήταν αυτοί που επέλεξαν ένα πιο δροσερό περιβάλλον στην ορεινή μας Κύπρο»

«Φαίνεται ότι θα έχουμε μια ικανοποιητική χρονιά φέτος»

«Θα έλεγα ότι υπό τις περιστάσεις και τις συνθήκες φέτος που δημιουργήθηκαν, φέτος θα είναι μια αρκετά ικανοποιητική χρονιά»

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι κοντά στους περσινούς αριθμούς, όπως ήταν και ο στόχος. Ωστόσο, ένεκα των γεωπολιτικών αναταραχών, η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, τον Ιούλιο, ταξίδεψαν συνολικά 1,5 εκατ. επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο πρόσωπα.  Σε ό,τι αφορά στη συνδεσιμότητα, τον φετινό Αύγουστο εξυπηρετούν την Κύπρο 55 αερογραμμές, με 156 δρομολόγια σε 38 χώρες.

Πηγή: Sigmalive

 

 

 

Send this to a friend