Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ε. Περιβάλλοντος: «Πολυάριθμες καταγγελίες στις παραλίες Περβολιών»
Ε. Περιβάλλοντος: «Πολυάριθμες καταγγελίες στις παραλίες Περβολιών»

Ε. Περιβάλλοντος: «Πολυάριθμες καταγγελίες στις παραλίες Περβολιών»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δέκτης πολυάριθμων καταγγελιών έγινε τον τελευταίο χρόνο το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε σχέση με την ύπαρξη παράνομων υποστατικών στις παραλίες «Φάρος» και «Άμμος», στα Περβόλια.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αντωνίας Θεοδοσίου, οι καταγγελίες αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, κατασκευή τριών μη αδειοδοτημένων περιπτέρων και μπαρ εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας.

 

Με βάση τις καταγγελίες που έγιναν, τα υποστατικά αυτά προκαλούσαν οχληρία με δυνατή μουσική και φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες, διέθεταν μη επιθεωρημένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και γεννήτριες για λειτουργία των ψυγείων τους, ενώ παρατηρείτο είσοδος και διακίνηση οχημάτων πάνω στην ακτή μέσω πρόσβασης που προορίζεται μόνο για χρήση από ΑμεΑ, ασθενοφόρα και για σκοπούς καθαρισμού της παραλίας.

Παράλληλα, η κ.Θεοδοσίου υπενθυμίζει ότι στις παράλιες των Περβολιών ωοτοκούν σποραδικά χελώνες και για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετοί κλωβοί με πρωτοβουλία του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών. Περαιτέρω, ενώπιον της Επιτρόπου Περιβάλλοντος έγιναν καταγγελίες για διακίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων στην παραλία για σκοπούς καθέλκυσης θαλάσσιων σκούτερ, για απουσία πύργου ναυαγοσωστών και για μη εργοδότηση ναυαγοσώστη στην οργανωμένη παραλία «Άμμος», η οποία αυτή την εποχή έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Επίσης, έγιναν καταγγελίες για καθαρισμό της παραλίας στην παρουσία λουόμενων με τη χρήση μηχανικών μέσων καθώς και για διαρροή λυμάτων από παρακείμενα συγκροτήματα κατοικιών. Λειτουργός από το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος πραγματοποίησε πρόσφατα επιτόπια επίσκεψη, στην παρουσία υπαλλήλων της τοπικής αρχής και του Τμήματος Αλιείας, και ακολούθως προέβη σε γραπτή ενημέρωση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αναφορικά με τα ευρήματά του.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με την συμμετοχή λειτουργών από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και από τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες, για σκοπούς ενημέρωσης γύρω από την κατάσταση στις παραλίες της περιοχής και τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Μετά την σύσκεψη, δόθηκαν οδηγίες στον Έπαρχο Λάρνακας για αποξήλωση, έπειτα από προειδοποίηση, δύο περιπτέρων πώλησης ποτών (η αποξήλωσή τους έγινε τις προηγούμενες μέρες) καθώς και για λήψη νομικών μέτρων εναντίον ιδιοκτητών άλλων υποστατικών που επίσης είναι παράνομα.

Ταυτόχρονα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προχώρησε στην κατάσχεση των γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεταν τα υποστατικά αυτά, ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος επιλήφθηκε του θέματος σχετικά με τη διαρροή λυμάτων στην ακτή, αποστέλλοντας τις αναγκαίες προειδοποιήσεις στους υπευθύνους. «Το Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να παρακολουθεί την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων στις παραλίες για το καλό του περιβάλλοντος και για την ασφάλεια κι ευημερία των πολιτών», τόνισε η Α. Θεοδοσίου.

Ο Δήμος Δρομολαξιάς

——————————-

Με αφορμή την επιχείρηση που διενήργησε πριν από μερικές μέρες η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας σε παραλίες των Περβολιών για αποξήλωση παράνομων υποστατικών, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού στις παραλίες ως προς την προμήθεια δροσιστικών ποτών. Για τον λόγο αυτό, ο δήμος προτίθεται να προτείνει λύσεις για λειτουργία νόμιμων περιπτέρων εκτός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εξυπηρέτηση των λουόμενων και των επισκεπτών. «Δεν νοείται να έρχεται ο κόσμος στις παραλίες των Περβολιών, που έχουν τη Γαλάζια Σημαία, αλλά να μην τυγχάνουν καμίας εξυπηρέτησης», επισήμανε.

Send this to a friend