Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Βρέχει» ποινές: Στο μικροσκόπιο ΟΑΥ γιατροί και νοσηλευτήρια
«Βρέχει» ποινές: Στο μικροσκόπιο ΟΑΥ γιατροί και νοσηλευτήρια

«Βρέχει» ποινές: Στο μικροσκόπιο ΟΑΥ γιατροί και νοσηλευτήρια

 

 

«Βρέχει» ποινές στο ΓεΣΥ, όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος», και στο μικροσκόπιο του ΟΑΥ βρίσκονται δεκάδες υποθέσεις, εκ των οποίων κάποιες πολύ σοβαρές.

Πάροχοι υπηρεσιών του Συστήματος σχεδόν όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, φαίνεται ότι δεν λειτουργούν όσο σωστά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να εξετάζονται από τον Οργανισμό.

Αρκετές οι υποθέσεις
Τον τελευταίο έναν μήνα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ή δόθηκαν προειδοποιήσεις σε τρία νοσηλευτήρια, επτά γιατρούς, έναν οδοντίατρο και έναν φαρμακοποιό.

 

Ο συχνότερος λόγος για τον οποίο αναστέλλονται ή τερματίζονται συμβάσεις ή γίνονται αναφορές στην Αστυνομία, αφορά την καταχώρηση ψευδών στοιχείων στο λογισμικό ή την καταχώρηση απαιτήσεων για υπηρεσίες οι οποίες ουδέποτε προσφέρθηκαν σε δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Όπως η υπόθεση ενός αναισθησιολόγου, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο Σύστημα.

ΟΑΥ
Κατόπιν καταγγελιών από δικαιούχους και με βάση τα στοιχεία που είχε ενώπιον του ο Οργανισμός, διαπιστώθηκε ότι ο υπό εξέταση αναισθησιολόγος προχώρησε στην υποβολή εξωνοσοκομειακών απαιτήσεων για επισκέψεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ή/και δημιουργήθηκαν σε χρόνο που ο ασθενής δεν βρισκόταν στο ιατρείο του.

Ένας δερματολόγος, είχε αποζημιωθεί, για επισκέψεις δικαιούχων οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγω επιβλήθηκε πρόστιμο και σε έναν οδοντίατρο.

Το νοσηλευτήριο
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και 3 νοσηλευτήρια, εκ των οποίων στα δύο επιβλήθηκαν ήδη πρόστιμα.

ΟΑΥ
Στη μια περίπτωση, το νοσηλευτήριο καταχωρούσε ως ενδονοσοκομειακές, υπηρεσίες οι οποίες αποζημιώνονται στο πλαίσιο της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και στη δεύτερη περίπτωση το νοσηλευτήριο καταχωρούσε απαιτήσεις για αποζημίωση χρησιμοποιώντας λανθασμένους κωδικούς. Στο πρώτο νοσηλευτήριο επιβλήθηκε πρόστιμο €5.000 και στο δεύτερο €1.000.

Ένα νοσηλευτήριο, το οποίο έλαβε αυστηρή προειδοποίηση για τερματισμό της σύμβασης του από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ο οποίος έδωσε έναν μήνα διορία στο νοσοκομείο να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς και να διορθώσει τα λάθη.

Μάλιστα, δύο συγκεκριμένοι γιατροί του νοσηλευτηρίου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα αλλοιωμένα στοιχεία που καταχωρούσαν στο λογισμικό του ΓεΣΥ προκειμένου να αυξήσουν τις αποζημίωσης τους από τον Οργανισμό.

 

Send this to a friend