Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο ΠΑΣΥΝΜ αποχαιρετά το πρώην μέλος του συνάδελφο Αντωνάκη Ανδρέου
Ο ΠΑΣΥΝΜ αποχαιρετά το πρώην μέλος του συνάδελφο Αντωνάκη Ανδρέου

Ο ΠΑΣΥΝΜ αποχαιρετά το πρώην μέλος του συνάδελφο Αντωνάκη Ανδρέου

 

 

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ),  ανακοινώνει την απώλεια του αγαπητού συνάδελφου Αντωνάκη Ανδρέου, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 04/08/2024.

Ο εκλιπών είχε πολύ σημαντική δράση στα νοσηλευτικά δρώμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στο επίπεδο της Νοσηλευτικής εκπαίδευσης,  όσο και στα κοινά του επιστημονικού/επαγγελματικού Συνδέσμου των Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Ο Ανδρέου υπήρξε αφοσιωμένος εκπαιδευτικός της Νοσηλευτικής καθώς και Νοσηλευτής και εργάστηκε ακούραστα για την καθιέρωση της Νοσηλευτικής επιστήμης και της Νοσηλευτικής εκπαίδευσης στον κυπριακό χώρο.

 

Μεγάλος αριθμός νοσηλευτών της Κύπρου τον γνώρισαν είτε ως φοιτητές του βασικού προγράμματος νοσηλευτικής, είτε ως φοιτητές στα προγράμματα εξειδίκευσης είτε ως συνεργάτη και συνάδελφο στη Νοσηλευτική και Μαιευτική Σχολή Κύπρου του Υπουργείου Υγείας, όπου διετέλεσε τόσο ως λειτουργός εκπαίδευσης, όσο και ως Υποδιευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής της.

Ο  Ανδρέου αγαπούσε πολύ τη Νοσηλευτική και Μαιευτική Σχολή Κύπρου, και μετά την αφυπηρέτηση του παρακολουθούσε την πορεία της και χαιρόταν για τις επιτυχίες της, μέχρι και το κλείσιμο της και τη μεταφορά της στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Στα πλαίσια αυτά όλοι τον θυμούνται για την σημαντική προσφορά του στη Νοσηλευτική εκπαίδευση, για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, το πηγαίο του χαμόγελο αλλά και για την αγάπη του προς την Κύπρο γενικότερα.

Ο Ανδρέου ήταν ένα αξιοθαύμαστο, ευχάριστο και κοινωνικό άτομο, που τον χαρακτήριζε, το ήθος, η αφοσίωσή του σε ότι αναλάμβανε, η μεγάλη του εργατικότητα, αλλά και το γλυκό του χαμόγελο και η απέραντη αισιοδοξία του για τη ζωή.

Ο Αντωνάκης Ανδρέου, διετέλεσε μέλος της Οργάνωσης Κυπρίων Νοσηλευτών (ΟΚΝ), αλλά και μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝ), τα επιστημονικά σώματα που αποτέλεσαν τις βάσεις για την μετέπειτα μετεξέλιξη του επιστημονικού συνδέσμου των Νοσηλευτών και Μαιών ως Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).Ως γνωστό ο ΠΑΣΥΝΜ, εκπροσωπεί σήμερα όλους τους Νοσηλευτές και τις Μαίες που ασκούν το επάγγελμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως ένας από τους πρωτοπόρους  που ασχολήθηκε με τον επιστημονικό σύνδεσμο των νοσηλευτών και των μαιών, έδωσε το μέγιστο των δυνάμεων του, την εμπειρογνωμοσύνη του και την σοφία του στα κοινά της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής μεταλαμπαδεύοντας αυτή τη φλόγα και πάθος στους επόμενους οι οποίοι θέλησαν να ακολουθήσουν τα αχνάρια του.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ)   αλλά και  σύσσωμη η Νοσηλευτική/Μαιευτική κοινότητα εκφράζουν στα μέλη της οικογένειάς του, στους συγγενείς και στους φίλους του τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια».

Πηγή: ygeianews

Send this to a friend