Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επίσημη παρουσίαση διαδικτυακής εκστρατείας προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου στο εξωτερικό
Επίσημη παρουσίαση διαδικτυακής εκστρατείας προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου στο εξωτερικό

Επίσημη παρουσίαση διαδικτυακής εκστρατείας προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου στο εξωτερικό

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την πρώτη συντονισμένη και στοχευμένη διαδικτυακή εκστρατεία προβολής του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου, σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, παρουσίασε την Τρίτη (6/8) ο τοπικός σύνδεσμος ξενοδόχων, σε συνεργασία με την εταιρεία τουρισμού.

Η εκστρατεία φέρει τον τίτλο «Live Unforgettable Moments» και στηρίζεται από τους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου – Δερύνειας, την Hermes Airports και ιδιώτες επιχειρηματίες-ξενοδόχους της περιοχής.

 

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Στόχος είναι η περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, σε σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Πολωνία,  Γαλλία και όχι μόνο. Όπως αναφέρθηκε, η εκστρατεία αξιοποιεί καινοτόμα και σύγχρονα εργαλεία και πλατφόρμες για την στόχευση των αγορών, όπως η Sojern και το Channel Factory.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Παναγιώτης Κωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του καθότι, όπως είπε, είναι για πρώτη φορά που όλοι οι σημαντικοί φορείς της επαρχίας ένωσαν δυνάμεις για την υλοποίηση αυτής της εκστρατείας. Εξέφρασε, δε, την βεβαιότητα πως η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί μια δυναμική συνεργασία προς όφελος ολόκληρης της ελεύθερης Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ανέφερε πως η εκστρατεία αυτή αποδεικνύει ότι η επαρχία Αμμοχώστου εξακολουθεί να πρωτοστατεί στον τομέα του τουρισμού, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασίες και συμπράξεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ.Ζαννέττου μετάφερε και το αίτημα της επαρχίας προς το Υφυπουργείο Τουρισμού, για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στις προσπάθειες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Εξάλλου, στο δικό του χαιρετισμό ο δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος είπε ότι η εκστρατεία αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από όλους τους φορείς της περιοχής, κάτι που, όπως ανέφερε, στέλνει σημαντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Ο κ.Νικολέττος δεσμεύτηκε για μια εποικοδομητική συνεργασία και συμπράξεις για περαιτέρω ενδυνάμωση του τουρισμού στην επαρχία, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η βελτίωση και η αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίας της ελ. Αμμοχώστου στο εξωτερικό. Τέλος, ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για τον τουρισμό της επαρχίας Αμμοχώστου, αφού, όπως τόνισε, για πρώτη φορά φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συνεργάζονται συντονισμένα και αρμονικά, με στόχο την στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε σημαντικές αγορές.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέδειξε το γεγονός ότι ο εντεινόμενος ανταγωνισμός υποδεικνύει την ανάγκη για καινοτομία κι ενδυνάμωση συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, στέλνοντας το μήνυμα πως μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ευθυγραμμίζονται, συντονίζονται και συμπράττουν προς κοινούς στόχους, έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

 

 

Send this to a friend