Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ποιοι είναι οι «Μαύροι Αρουραίοι» που εκπαιδεύτηκαν στις Βρετανικές Βάσεις
Ποιοι είναι οι «Μαύροι Αρουραίοι» που εκπαιδεύτηκαν στις Βρετανικές Βάσεις

Ποιοι είναι οι «Μαύροι Αρουραίοι» που εκπαιδεύτηκαν στις Βρετανικές Βάσεις

 

 

Βίντεο από τη σκληρή εκπαίδευση του Τάγματος των «1LANCS» στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, δίνει στη δημοσιότητα το BFBS.

Η ομάδα των επίλεκτων ολοκλήρωσε τη διετή παρουσία της στο νησί και τα μέλη της επιστρέφουν στη Βρετανία για να ενταχθούν στους διαβόητους «Μαύρους Αρουαραίους».

Απόσπασμα BFBS
Δίνοντας έμφαση στο συμβατικό πόλεμο, μετά από δύο χρόνια στην Κύπρο οι «1LANCS» επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ενταχθούν στους «Μαύρους Αρουαραίους» που είναι προετοιμασμένοι για επιχειρήσεις οπουδήποτε στον κόσμο.

 

Πρόκειται για τους στρατιώτες του 1ου Τάγματος του Δούκα του Λάνκαστερ, οι οποίοι πριν εγκαταλείψουν το νησί ασκήθηκαν με σενάριο επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Κάλουμ Τάλμποτ-Υποδεκανέας
Μάθαμε πώς να χαρακτηρίζουμε κτίρια, μέσα από την παγίδευση με χειροβομβίδες, καθώς και να κάνουμε ελιγμούς γύρω από ένα δομημένο περιβάλλον όπως ένα συγκρότημα κατοικιών.

Υπό το φως και τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας, αλλά και στο σκοτάδι της νύχτας.

Μπεν Γκρανμπόσκι-Ανθυπολοχαγός
Κάτι που προσθέτει επιπλέον πολυπλοκότητα, καθώς αγωνίζονται να «καθαρίσουν» κτίρια με περιορισμένες αισθήσεις και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη γνώση και έλεγχο.

Η εκπαίδευση των κομάντος, στέφθηκε με επιτυχία όπως μεταδίδει το BFBS.

Άντι Κρόμπτον-Διοικητής
Παρόλο που βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της αποστολής μας στην Κύπρο, νιώσαμε πολύ έντονα ότι έπρεπε να έρθουμε εδώ, να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εξαιρετική εγκατάσταση για να βεβαιωθούμε ότι τα στρατεύματά μας είχαν την καλύτερη ευκαιρία για εκπαίδευση.

Οι «1LANCS» ήρθαν στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2022 ως Περιφερειακό Τάγμα Αναμονής. Τη χρονιά που μας πέρασε ανέλαβαν υπηρεσία Επιχειρήσεων.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend