Home Uncategorized Στις 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του Κότα στη Δεκέλεια για τον φόνο του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη
Στις 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του Κότα στη Δεκέλεια για τον φόνο του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη

Στις 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του Κότα στη Δεκέλεια για τον φόνο του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Όπως αναμενόταν, αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, η οποία προνοεί ισόβια φυλάκιση, ο Κώστας Αντωνίου, άλλως Κότας, 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, σε σχέση με το έγκλημα που διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου με θύμα τον 52χρονο Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη, από το Παραλίμνι.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/8)εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, όπου δήλωσε, σε προηγούμενη δικάσιμο, ότι επιθυμεί να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία για τον φόνο εκ προμελέτης του Κωνσταντινίδη, με τον κατηγορούμενο να απαντά μη παραδοχή.

 

Η διαδικασία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης μ’ έναν δικαστή. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 3 ερχόμενου Σεπτεμβρίου, με τις Βρετανικές Βάσεις να επιστρατεύουν δικαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να εκδικάσουν την υπόθεση. Μέχρι τότε, ο Κότας διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Το έγκλημα έγινε στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε ο κατηγορούμενος έξω από την Ορμήδεια.

Κατά το επίδικο βράδυ, το θύμα είχε πάει εκεί για να επιλύσει τις οικονομικές διαφορές που είχε με τον 45χρονο, καθότι εργαζόταν περιστασιακά στο συνεργείο του. Ο 52χρονος ζητούσε την καταβολή των οφειλόμενων μισθών του και σε κάποια στιγμή οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν, με αποτέλεσμα να καβγαδίσουν και να διαπληκτιστούν. Ο 45χρονος άρπαξε το κυνηγετικό όπλο που είχε στο συνεργείο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του θύματος.

Ακολούθως, κι ενώ ο 52χρονος κειτόταν στο έδαφος, τον κτύπησε με σίδερο, επιφέροντάς του θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, το θύμαέφερε κακώσεις και τραύματα που προήλθαν από κτυπήματα με σίδερο. Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο Κότας παραδέχθηκε ότι τα κίνητρα αφορούσαν οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα. Μετά το έγκλημα, ο 45χρονος διέφυγε με αυτοκίνητο που βρισκόταν στο γκαράζ, αλλά το απόγευμα της επόμενης μέρας παραδόθηκε αυτόβουλα στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.

Send this to a friend