Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα σκαριά απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Κίνας
Στα σκαριά απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Κίνας

Στα σκαριά απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Κίνας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κίνας και αερολιμένα Λάρνακας και η απλούστευση των διαδικασιών εξασφάλισης βίζας για τους πολίτες της Κίνας που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο νησί μας, ήταν δύο από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Νάκης Αντωνίου με τον πρέσβη της Κίνας Liu Yantao και την αντιπροσωπεία του.

Κατά την συνάντηση, τονίστηκε η ανάγκη διάνοιξης νέων προοπτικών συνεργασίας σε θέματα εμπορίου και βιομηχανίας, στον τομέα του τουρισμού και στις επενδύσεις, τόσο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, όσο και στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρει πως ήταν σημαντική η αναφορά του Κινέζου πρέσβη στα θέματα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και της τουριστικής βίζας.

 

 

Όπως ο ίδιος σημείωσε, καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και της Κίνας, κάτι που εφόσον γίνει κατορθωτό θ’ αποτελέσει την βασική προϋπόθεση για δημιουργία απευθείας αεροπορικής συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Όπως αποκάλυψε ο LiuYantao, τους προσεχείς μήνες προγραμματίζεται επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας στην Κύπρο με σκοπό την προώθηση συμφωνίας για απευθείας σύνδεση της Κύπρου με την Κίνα.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τους πολίτες της Κίνας, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο για διακοπές (και το αντίστροφο), με την παραχώρηση δωρεάν τουριστικής βίζας για περίοδο 15 ημερών. Η ενέργεια αυτή πιστεύεται ότι θα δώσει επιπλέον κίνητρο για ενίσχυση της επισκεψιμότητας μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. Ο Πρέσβης της Κίνας δήλωσε, ακόμα, ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα μπορεί να εξάγει θαλασσινά προϊόντα και μέλι στην Κίνα στη βάση επικείμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Send this to a friend