Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Βύρας: Στη Λάρνακα τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει όσοι δρόμοι δεν έχουν γίνει ποτέ
Α. Βύρας: Στη Λάρνακα τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει όσοι δρόμοι δεν έχουν γίνει ποτέ

Α. Βύρας: Στη Λάρνακα τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει όσοι δρόμοι δεν έχουν γίνει ποτέ

 

 

 “Στη Λάρνακα τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει όσοι δρόμοι δεν έχουν γίνει ποτέ. Δόθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια σε δρόμους που ήταν στη δικαιοδοσία του Δήμου Λάρνακας”, ανέφερε στο Larnakaonline και στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά την επανεκλογή του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι: “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δεδομένα, το πρώτο είναι ότι τα έργα που γίνουν στη Λάρνακα και θα αλλάξουν την εντύπωση του δημότη για τους δρόμους στη Λάρνακα είναι το έργο της Χρυσοπολίτισσας και της Μητρόπολης που υπάρχει ήδη συμβόλαιο με εργολάβο. Αλλά όπως και να το κάνουμε εάν δεν τελειώσουν τα έργα του αποχετευτικού με τα αντιπλημμυρικά δεν πρόκειται να διορθωθούν οι δρόμοι εκεί. Ήδη οι δρόμοι που τελειώνουν ασφαλτοστρώνονται όπως η Πετράκη Κυπριανού. Σε πολλά έργα του αποχετευτικού αντιμετωπίζουμε σοβαρές καθυστερήσεις λόγω των αρχαίων ευρημάτων που βρίσκουμε”.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι: “Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να γίνει όταν βρούμε αρχαία που είναι πιθανόν να μας φέρουν καθυστερήσεις μέχρι και 7 χρόνων. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε μερικά έργα που θα τελειώσουν. Επίσης αρχίζουμε ασφαλτόστρωση στα Καλιφάτζια και στον Άγιο Λάζαρο ενώ στα πλαίσια της πρώτης φάσης του ΣΒΑΚ, τα δημόσια έργα έχουν ήδη βγει σε προσφορά για αναβάθμιση των κύριων λεωφόρων, δηλαδή Φανερωμένη, Μακαρίου και άλλοι κύριοι δρόμοι”.

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο αναμένεται να ολοκληρωθούν “λεωφοριολωρίδες, ποδηλατόδρομοι και πράσινοι χώροι ενώ θα διορθωθεί και το κυκλοφοριακό στους δρόμους αυτούς”.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι πριν προχωρήσει η διόρθωση των δρόμων είναι απαραίτητη η λειτουργία των αντιπλημμυρικών που έχουν ολοκληρωθεί.

Send this to a friend