Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υφ. Πρόνοιας: Αναχώρησαν για Γερμανία εικοσιπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι
Υφ. Πρόνοιας: Αναχώρησαν για Γερμανία εικοσιπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι

Υφ. Πρόνοιας: Αναχώρησαν για Γερμανία εικοσιπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι

 

 

Με τη συνοδεία εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης εικοσιπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι αναχώρησαν, χθες Πέμπτη, από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γερμανία με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να σημειώνει ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρώτο πιλοτικό Πρόγραμμα Εθελούσιας Μετεγκατάστασης Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με την Υπηρεσία Ασύλου του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και σε συνεργασία με τις Αρχές της Γερμανίας, συμφώνησαν στην εθελούσια μετεγκατάσταση εικοσιπέντε ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται, χθες, Πέμπτη, εικοσιπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι αναχώρησαν από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γερμανία, με τη συνοδεία εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

 

Προστίθεται ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αξιολογεί το Πρόγραμμα Εθελούσιας Μετεγκατάστασης ως ένα υψίστης σημασίας εργαλείο στη διαχείριση των μεγάλων ροών ασυνόδευτων ανηλίκων που καταγράφονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και ως ένα πρόγραμμα το οποίο συμβάλλει στη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των ίδιων των ανηλίκων, των δικαιωμάτων τους και της τελικής αποκατάστασής τους.

«Οι προσπάθειες ένταξης μεγαλύτερου αριθμού ασυνόδευτων ανηλίκων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία και με της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend