Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις 20:30 η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Στις 20:30 η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στις 20:30 η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

 

 

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη επιστρέφει. Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Παρίσι πριν την φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων και στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο. Στις 20:30, στην σκιά του Πύργου του Άιφελ και κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του, για να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την πλωτή παρέλαση.

Κατά μήκος του ποταμού έχουν τοποθετηθεί εμβληματικοί πίνακες μεγάλων ζωγράφων, ενώ διάσημα ονόματα, από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

 

Τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης, όπως και όλη τη διοργάνωση, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το ΡΙΚ2 και ΡΙΚ HD. Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης διάρκειας 3 και 45 λεπτών.

H Τελετή θα ξεκινήσει στην περίφημη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό.

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Περίπου 45 χιλιάδες αστυνομικοί και ο στρατός βρίσκονται επί ποδός.

Πηγή: ΡΙΚ

Send this to a friend