Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΕΡΓ: Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις στο θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12%
ΥΠΕΡΓ: Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις στο θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12%

ΥΠΕΡΓ: Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις στο θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12%

 

 

Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις, οι οποίες να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, στο θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12%, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, καλώντας παράλληλα όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση».

Σε ερώτηση για το θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ο κ. Παναγιώτου είπε πως αναμένει ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα, οποιεσδήποτε τοποθετήσεις παρουσιαστούν ενώπιον μας, θα αξιολογηθούν».

«Αισιοδοξώ ότι, παρά τις όποιες αντιδράσεις σε σχέση με τις προτάσεις που παρουσιάζονται από την Κυβέρνηση για την ελάφρυνση των συνταξιούχων που έχουν εργαστεί για μια ζωή, θα καταφέρουμε, μέσα στο επόμενο διάστημα, να καταλήξουμε σε αποφάσεις οι οποίες να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», υπογράμμισε.

 

Ο Υπουργός Εργασίας κάλεσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση έτσι ώστε να καταφέρουμε εντός του 2024 να έχουμε απτά αποτελέσματα τα οποία να μπορέσουν να ελαφρύνουν συνταξιούχους που έχουν υποστεί την αναλογιστική μείωση κατά τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την καθημερινότητα τους».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend