Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θέματα που προκύπτουν από μεταρρύθμιση ΤΑ συζήτησαν ΕΟΑ Λάρνακας – ΕΤΕΚ
Θέματα που προκύπτουν από μεταρρύθμιση ΤΑ συζήτησαν ΕΟΑ Λάρνακας – ΕΤΕΚ

Θέματα που προκύπτουν από μεταρρύθμιση ΤΑ συζήτησαν ΕΟΑ Λάρνακας – ΕΤΕΚ

 

 

Σημαντικά ζητήματα της αδειοδότησης της ανάπτυξης, τα οποία έχουν προκύψει εν όψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κοινοί στόχοι και ανησυχίες, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, Άγγελου Χατζηχαραλάμπους με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συγκεκριμένα συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις για μείωση του αριθμού των αιτήσεων που εκκρεμούν, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού, όπως και στην αποτροπή ανάπτυξης παράνομων οικοδομών λόγω μη έγκαιρης εξέτασης τους.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους σημείωσε επιπρόσθετα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ομαδοποίηση των αιτήσεων και έχει εκπονηθεί πλάνο διαχείρισής τους.

 

Σε σχέση με το σύστημα «Ιππόδαμος», ο ΕΟΑ Λάρνακας αναφέρει πως υπήρξε κοινή συναντίληψη ότι υπάρχουν αρκετά λειτουργικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υποστήριξη προς τους λειτουργούς του Οργανισμού και πρόσβαση τους στην Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών (ΚΑΠ) του Κτηματολογίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας συμφώνησε με την ανάγκη όπως ανοίξει η επικοινωνία μεταξύ μελετητών και λειτουργών του ΕΟΑ Λάρνακας, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των μελετητών και ανακοίνωσε παράλληλα την προσεχή λειτουργία του συστήματος Ticketing, για σκοπούς παρακολούθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ερωτημάτων των μελετητών.

Αναφορά έγινε και στην ανάγκη στελέχωσης του Οργανισμού, η οποία προϋποθέτει έγκριση του Προϋπολογισμού από τα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικών συναντήσεων για σκοπούς ανταλλαγής απόψεων και εισηγήσεων.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend