Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό οι κάτοικοι της Λάγιας Λάρνακας
Εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό οι κάτοικοι της Λάγιας Λάρνακας

Εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό οι κάτοικοι της Λάγιας Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χωρίς νερό έμειναν τις προηγούμενες μέρες, μέσω καύσωνα, οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Λάγιας στην επαρχία Λάρνακας, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν λόγω απανωτών βλαβών στο σύστημα υδροδότησης. Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς ανέφεραν ότιυποχρεώθηκαν να κάνουν μπάνιο κουβαλώντας στα σπίτια τους κουβάδες με νερό. Το μεγαλύτερο, ωστόσο, παράπονο των κατοίκων της Λάγιας ήταν ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις βλάβες στο σύστημα υδροδότησης, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ως εκ τούτου, μερίδα κατοίκων πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Χοιροκοιτία, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τα παράπονά τους. Το πρόβλημα με την έλλειψη νερού επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, όσο και η αντιδήμαρχος του γεωγραφικού διαμερίσματος Λάγιας Αρετή Μιλτιάδους, οι οποίοι ανέφεραν πως οι βλάβες επιδιορθώθηκαν και πως επανήλθε η παροχή νερού.

 

«Οι μόνιμοι κάτοικοι στη Λάγια είναι μόλις 25, αλλά επειδή διανύουμε περίοδο διακοπών έχουμε περισσότερα άτομα στο χωριό μας λόγω των εξοχικών κατοικιών που υπάρχουν στην περιοχή», ανέφερε η κ. Μιλτιάδους, προσθέτοντας πως για το πρόβλημα ενημερώθηκε και ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του ΕΟΑ γνωστοποίησε ότι επρόκειτο για απανωτές βλάβες, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν. Όπως αναφέρθηκε, αρχικά αντιμετώπισαν πρόβλημα οι κατοικίες που βρίσκονται σε ψηλό υψόμετρο, στις οποίες λόγω χαμηλής πίεσης δεν υπήρχε παροχή νερού. Ακολούθως παρατηρήθηκε διαρροή νερού εντός της κοινότητας και για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα έπρεπε να γίνει αποκοπή.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες υπήρξε πρόβλημα και στην παροχή νερού από το Τμήμα Υδάτων προς τη δεξαμενή της Λάγιας. Σύμφωνα με τον ΕΟΑ, συνεργεία του επιδιόρθωσαν και αυτή τη βλάβη, ενώ χθες επιδιορθώθηκε νέα διαρροή από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και η παροχή νερού αποκαταστάθηκε πλήρως.

Send this to a friend