Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Τ’ αλλάζει ο Κότας για τον φόνο του Πάμπου…
Τ’ αλλάζει ο Κότας για τον φόνο του Πάμπου…

Τ’ αλλάζει ο Κότας για τον φόνο του Πάμπου…

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αλλαγή δεδομένων προέκυψε στην υπόθεση δολοφονίας τουΧαράλαμπου (Πάμπου) Κωνσταντινίδη, 52 χρόνων, από το Παραλίμνι, που διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου στην Ορμήδεια. Ο φερόμενος ως δράστης της εγκληματικής ενέργειας, Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, παρουσιάστηκε την Τετάρτη (24/7) ενώπιον του Δικαστηρίου Δεκέλειας, συνοδευόμενος από την συνήγορό του,αναφέροντας ότι επιθυμεί να δικαστεί από δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων και όχι από δικαστήριο της Δημοκρατίας (Κακουργιοδικείο).

Και τούτο, διότι το έγκλημα έγινε σε έδαφος που ελέγχουν οι Βάσεις και συγκεκριμένα στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε ο Κότας στον παλιό δρόμο Ξυλοφάγου – Ορμήδειας. Η υπόθεση ορίστηκε για την 1η Αυγούστου, προκειμένου ο 45χρονος να απαντήσει αν παραδέχεται ή όχι ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, πρόθεσή του είναι να δηλώσει μη παραδοχή στην κατηγορία, η οποία προνοεί δια βίου φυλάκιση.

 

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος σε κατάθεσήτου στους ανακριτές της Αστυνομίας Δεκέλειας είχε παραδεχθεί ότι αυτός σκότωσε τον 52χρονο Κωνσταντινίδη. Συγκεκριμένα, ο 45χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές το θύμα τραυματίζοντάς το στο πρόσωπο και ακολούθως το κτύπησε με σίδερο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Η αιτία του καβγά, σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχουν οι Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους κατηγορούμενος και θύμα, με τον Κωνσταντινίδη ν’ απαιτεί από τον 45χρονο Κότα την καταβολή οφειλόμενων μισθών, αφού εργαζόταν περιστασιακά στο συνεργείο αυτοκινήτωντου κατηγορουμένου. Όπως έγινε γνωστό, η δικαστική διαδικασία την 1η Αυγούστου θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης (ενώπιον δικαστή που θα βρίσκεται στη Βρετανία), ενώ για την εκδίκαση της ακροαματικής διαδικασίας θα επιστρατευτούν δικαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές που διατηρούν οι Βάσεις στην περιοχή της Πύλας.Θυμίζουμε, ότι η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ειδοποιήθηκε για το έγκλημα από περίοικο, ο οποίος άκουσε δύο πυροβολισμούς και μετέβη στην σκηνή, όπου αντίκρισε το θύμα να κείτεται νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος. Ο 45χρονος διέφυγε με αυτοκίνητο που ήταν στο γκαράζ και παραδόθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας το απόγευμα της επόμενης μέρας.

Send this to a friend