Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η τοποθέτηση ΕΟΑ Λάρνακας για το κλείσιμο Λεωφόρου Μενεού
Η τοποθέτηση ΕΟΑ Λάρνακας για το κλείσιμο Λεωφόρου Μενεού

Η τοποθέτηση ΕΟΑ Λάρνακας για το κλείσιμο Λεωφόρου Μενεού

 

 

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας τοποθετείτε σχετικά με το κλείσιμο της Λεωφόρου Μενεού με σχετική ανακοίνωση του:

Διευκρινίσεις ΕΟΑΛ σχετικά με το Κλείσιμο της Λεωφόρου Μενεού και τις Περιβαλλοντικές Ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή:

Σε συνέχεια πρόσφατου δημοσιεύματος στον ημερήσιο τύπο, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας διευκρινίζει ότι η λεωφόρος Μενεού μέχρι και τον σταθμό επεξεργασίας λυμάτων (πλησίον της αφαλάτωσης) εμπίπτει σε προστατευόμενη περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δίκτυου Natura 2000. Συνέπεια αυτού ήταν να τεθούν αυστηροί περιορισμοί από το Τμήμα Περιβάλλοντος στα έγγραφα διαγωνισμού του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ1, για την εν λόγω περιοχή. Πρώτιστος περιορισμός ήταν η χρονική περίοδος εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή αυτή MONO κατά τους μήνες Ιούλιο-Φεβρουάριο, λόγω εκκόλαψης των πουλιών εκτός της συγκεκριμένης περιόδου.

Τον τελευταίο μήνα ο Πρόεδρος και λειτουργοί του ΕΟΑΛ έχουν διενεργήσει πολλαπλές συσκέψεις και συναντήσεις με το αρχηγείο αστυνομίας, τις τοπικές αρχές, άλλους παράγοντες και αρκετούς επηρεαζόμενους κατόχους υποστατικών. Απόρροια αυτού ήταν η ενδελεχής μελέτη πιθανόν διευκολύνσεων για μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι συνεχόμενος, ευθύγραμμος και στενός χωρίς παρακείμενους δρόμους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για προσωρινές παρακάμψεις. Οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση θα απαιτούσε την παράνομη διοχέτευση της οδικής κυκλοφορίας διαμέσου ιδιωτικών τεμαχίων.

 

Επιπροσθέτως έχει ανατεθεί στους λειτουργούς Μαρίνα Λόφα τηλ. 24501233, Ιωάννη Ιωάννου τηλ. 99403762 και Χαράλαμπο Γρίλια τηλ. 99276304, η συνεχής επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους πολίτες.

Ο ΕΟΑΛ επιβεβαιώνει την απρόσκοπτη και συνεχόμενη προσήλωση του στον πάγια διηνεκές στόχο του, που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Καταληκτικά οι αναφορές περί ελλιπούς συντονισμού, πρόχειρων αποφάσεων και αδιαφορίας για την ταλαιπωρία του κοινού, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Send this to a friend