Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Έρευνα: Σταμάτησε η ανάπτυξη επιχειρήσεων Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Έρευνα: Σταμάτησε η ανάπτυξη επιχειρήσεων Ευρωζώνης τον Ιούλιο

Έρευνα: Σταμάτησε η ανάπτυξη επιχειρήσεων Ευρωζώνης τον Ιούλιο

 

 

Σταμάτησε τον Ιούλιο η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, καθώς η χλιαρή ανάπτυξη του βασικού κλάδου των υπηρεσιών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη βαθύτερη ύφεση που βίωσε ο βιομηχανικός τομέας, όπως κατέδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης Διευθυντών Προμηθειών της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 50,1 τον τρέχον μήνα, από το 50,9 του Ιουνίου, παραμένοντας μετά βίας πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και παρά τις προσδοκίες των αναλυτών, σε δημοσκόπηση του Reuters, για άνοδο του δείκτη στο 51,1.

Επίσης, οι προσδοκίες για το επόμενο έτος μειώθηκαν, εκ νέου, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων δεν αναμένουν ανάκαμψη. Ο σύνθετος δείκτης μελλοντικής παραγωγής κατέγραψε χαμηλό έξι μηνών, στο 60,0, σε σύγκριση με το 60,8 του Ιουνίου.

 

Ο δείκτης PMI που καλύπτει τον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε στο 51,9 αυτόν τον μήνα, από 52,8 τον προηγούμενο μήνα και έναντι πρόβλεψης στην δημοσκόπηση για αύξηση στο 53,0.

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αντιμετώπισαν απότομη αύξηση στα κόστη τους τον Ιούλιο, ενώ αύξησαν τις τιμές που χρεώνουν με μικρότερο ρυθμό. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 53,2 από 53,5.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, αφού τα μείωσαν τον Ιούνιο, αλλά δήλωσαν ότι η απόφαση του Σεπτεμβρίου είναι «ορθάνοιχτη».

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών, στο 45,6 από 45,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή υποχώρησε στο 45,3, από 46,1.

Με τη ζήτηση να μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό για φέτος, οι βιομηχανίες μείωσαν το προσωπικό με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στο 46,8 από 47,5.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend