Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΟΑ Λάρνακας: Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
ΕΟΑ Λάρνακας: Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

ΕΟΑ Λάρνακας: Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

 

 

Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αναφέρει ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ) σημειώνοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο για πρόχειρες αποφάσεις και αδιαφορία για την ταλαιπωρία του κοινού, αναφορικά με κλείσιμο δρόμου στο Μενεού.

Ανακοίνωση του ΕΟΑ Λάρνακας, αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο για κλείσιμο δρόμου στο Μενεού και διευκρινίζει πως «η λεωφόρος Μενεού μέχρι και τον σταθμό  επεξεργασίας λυμάτων (πλησίον της αφαλάτωσης) εμπίπτει σε προστατευόμενη περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δίκτυου Natura 2000. Συνέπεια αυτού ήταν να τεθούν αυστηροί περιορισμοί από το Τμήμα Περιβάλλοντος στα έγγραφα διαγωνισμού του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ1, για την συγκεκριμένη περιοχή».

Πρώτιστος περιορισμός, προστίθεται «ήταν η χρονική περίοδος εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή αυτή μόνο κατά τους μήνες Ιούλιο – Φεβρουάριο, λόγω εκκόλαψης των πουλιών εκτός της συγκεκριμένης περιόδου».

 

Σημειώνεται ότι «τον τελευταίο μήνα ο Πρόεδρος και λειτουργοί του ΕΟΑΛ έχουν διενεργήσει πολλαπλές συσκέψεις και συναντήσεις με το Αρχηγείο Αστυνομίας, τις τοπικές αρχές, άλλους παράγοντες και αρκετούς επηρεαζόμενους κατόχους υποστατικών, με αποτέλεσμα την ενδελεχή μελέτη πιθανόν διευκολύνσεων για μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι συνεχόμενος, ευθύγραμμος και στενός χωρίς παρακείμενους δρόμους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για προσωρινές παρακάμψεις και οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση θα απαιτούσε την παράνομη διοχέτευση της οδικής κυκλοφορίας διαμέσου ιδιωτικών τεμαχίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανατέθηκε στους λειτουργούς του ΕΟΑ Μαρίνα Λόφα στο τηλέφωνο 24501233, Ιωάννη Ιωάννου στο τηλέφωνο 99403762 και Χαράλαμπο Γρίλια στο τηλέφωνο 99276304, η συνεχής επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους πολίτες.

Ο Οργανισμός αναφέρει επίσης ότι «οι αναφορές στον ημερήσιο Τύπο περί ελλιπούς συντονισμού, πρόχειρων αποφάσεων και αδιαφορία για την ταλαιπωρία του κοινού, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας επιβεβαιώνει την απρόσκοπτη και συνεχόμενη προσήλωση του στον άγια διηνεκές στόχο του που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend