Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Ζωντανή η επιθυμία της επιστροφής λένε παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας, εκδήλωση μνήμης τον Σεπτέμβριο
Ζωντανή η επιθυμία της επιστροφής λένε παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας, εκδήλωση μνήμης τον Σεπτέμβριο

Ζωντανή η επιθυμία της επιστροφής λένε παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας, εκδήλωση μνήμης τον Σεπτέμβριο

 

 

Οι μνήμες θα πρέπει να μείνουν ζωντανές για να δραστηριοποιούν και να κινητοποιούν επί καθημερινής βάσεως όλους τους Κύπριους για τον αγώνα και τη θέληση για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές, δήλωσαν την Τρίτη σε διάσκεψη Τύπου, νυν και πρώην παράγοντες του Σωματείου της Νέα Σαλαμίνας Αμμοχώστου ανακοινώνοντας πολιτιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής «Μνήμες Αμμοχώστου – 50 Χρόνια νοσταλγίας», στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Στην εν λόγω διάσκεψη που έλαβε χώρα στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία συμμετείχαν οι πρώην Πρόεδροι του Σωματείου, Δρ. Διόφαντος Χρυσοστόμου και Κίκης Καζαμίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ο πρώην Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας και Γενικός Διευθυντής της Πολιτιστικής Εκδήλωσης, Λύσανδρος Χατζηλάμπρου και ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Οι συμμετέχοντες έστειλαν μαζικά το μήνυμα ότι το Σωματείο θυμάται και διατηρεί ζωντανή την επιθυμία της επιστροφής, υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.

 

Ο κ. Κωνσταντίνου ανακοίνωσε από πλευράς του ότι η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή, διοργανώνει την εκδήλωση «Μνήμες Αμμοχώστου – 50 Χρόνια νοσταλγίας», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:00 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

«Η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου από την ημέρα της ίδρυσής της έχει να παρουσιάσει ένα ένδοξο παρελθόν και μέλλον με πολύπλευρες δράσεις στην κοινωνία του τόπου μας», είπε ο κ. Κωνσταντίνου επισημαίνοντας ότι η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί το φωτεινό φάρο της επιστροφής στην Αμμόχωστο. Δήλωσε ότι μέσω αυτής της εκδήλωσης στόχος είναι «να θυμίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι τον αγώνα αυτό θα τον συνεχίσουμε ακατάπαυστα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης». Ο Πρόεδρος του Σωματείου κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση.

Ο κ. Χατζηλάμπρου δήλωσε ότι ο στόχος της δίωρης εκδήλωσης είναι να τονιστεί ότι οι ελπίδες του κόσμου για επιστροφή στην Αμμόχωστο «δεν θα εκλείψουν ποτέ» σημειώνοντας ότι η εν λόγω εκδήλωση «δεν είναι μια εορτή, αλλά μια εκδήλωση μνήμης και τιμής».

Υπέδειξε ότι η εκδήλωση θα γίνει με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη και θα συνοδεύεται από τις φωνές της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα, του Παναγιώτη Πετράκη, της Κατερίνας Παράσχου, καθώς και άλλων Βαρωσιωτών που έχουν επιλεγεί ως βασικοί συντελεστές.

«Η εκδήλωση μας θα στείλει πάνω από όλα το μήνυμα της επιστροφής», τόνισε ο κ. Χατζηλάμπρου λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν σε κατοπινό στάδιο και άλλες ανακοινώσεις για την εν λόγω εκδήλωση.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε από πλευράς του ότι τα σωματεία και κυρίως τα αθλητικά σωματεία είναι ο φάρος ο οποίος κράτησε ζωντανή τη μνήμη και την επιθυμία για την επιστροφή, εξηγώντας ότι τα δύο σωματεία, «η Ανόρθωση και η Νέα Σαλαμίνα κράτησαν τη νεολαία της Αμμοχώστου κοντά».

Μιλώντας για την επερχόμενη εκδήλωση δήλωσε ότι «είναι μια προσπάθεια, είναι μια εκδήλωση μνήμης, αλλά από την άλλη και μια εκδήλωση πίκρας, διότι μετά από 50 χρόνια βρισκόμαστε στη Λάρνακα, στη Λεμεσό, στη Λευκωσία, στην Πάφο, χωρίς να είμαστε κοντά στην αγαπημένη μας πόλη».

Επεσήμανε ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις των τελευταίων τριών χρόνων, αν χαθεί και η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου τότε χάνουμε όλο το παιχνίδι». Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί και στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου στις 3 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Δερύνεια.

Ο κ. Καζαμίας σημείωσε ότι η ζωή της Νέας Σαλαμίνας ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια και είναι συγκεντρωμένη σε ένα «απίθανο λεύκωμα», το οποίο εκδόθηκε πριν από 5 χρόνια, με την ευκαιρία των 70 χρόνων παρουσίας της Νέας Σαλαμίνας.

Αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας εκφράζοντας την περηφάνια του για το γεγονός ότι «η Νέα Σαλαμίνα φυλάει ακόμη Θερμοπύλες ως κτήμα των μελών και των φίλων της».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλειστού γηπέδου πετόσφαιρας «για τη Βασίλισσα της κυπριακής πετόσφαιρας» στη Λεμεσό, κάτι που όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη 2025 με αρχές 2026.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι η Νέα Σαλαμίνα απαραίτητα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για να προσανατολίζει προς την σωστή κατεύθυνση όλους και ιδιαίτερα τους Αμμοχωστιανούς των νεότερων γενεών.

Επεσήμανε ότι «το ‘Δεν Ξεχνώ’ δεν πρέπει να είναι ένα σύνθημα στους τοίχους ή να ξεπετάγεται μπροστά στα μάτια μας όταν καθόμαστε μπροστά από τις τηλεοράσεις, αλλά πρέπει να έχει περιεχόμενο, νόημα και να κινητοποιεί και να δραστηριοποιεί τον κάθε Κύπριο για να αγωνίζεται μέχρι που να γίνει κατορθωτό να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν όλοι οι σκλαβωμένοι τόποι μας».

Εξάλλου, σύμφωνα και με δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε στη διάσκεψη Τύπου σημειώνεται ότι η πολιτιστική εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Έκθεση φωτογραφίας, μικρό θεατρικό δρώμενο και απαγγελία ποιημάτων σχετικά με την Αμμόχωστο και τη δράση του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους μέσω της «SoldOut Tickets» διαδικτυακά και στα καταστήματα «Stephanis» σε όλη την Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend