Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Σαρώνει» παγκοσμίως η κυπριακή ταινία στο Netflix – Σε ποιες και πόσες χώρες καταλαμβάνει την κορυφή (ΕΙΚΟΝΑ)
«Σαρώνει» παγκοσμίως η κυπριακή ταινία στο Netflix – Σε ποιες και πόσες χώρες καταλαμβάνει την κορυφή (ΕΙΚΟΝΑ)

«Σαρώνει» παγκοσμίως η κυπριακή ταινία στο Netflix – Σε ποιες και πόσες χώρες καταλαμβάνει την κορυφή (ΕΙΚΟΝΑ)

 

 

H επιτυχία που σημειώνουν οι περισσότερες ρομαντικές κωμωδίες του Netflix ειδικά όταν μεταφέρουν το κοινό τους σε πανέμορφες τοποθεσίες είναι γνωστή, ενώ, η ταινία «Μπρος γκρεμός» ή στα αγγλικά «Find me Falling» με τον Χάρι Κόννικ Τζούνιορ και φόντο τις ομορφιές της Κύπρου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μάλιστα, αν και μόλις λίγες μέρες στην πλατφόρμα του Netflix, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η ταινία «Μπρος γκρεμός» βρίσκεται ήδη στην κορυφή του top10 σε τουλάχιστον 67 χώρες συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ενδεικτικά η ταινία «Μπρος γκρεμός» βρίσκεται στην κορυφή του top10 σε Αργεντινή, Αυστραλία, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδά, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Ομάν, Παναμά, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, ΗΒ, και πολλές άλλες.

 

Η πρώτη ταινία του Netflix στην Κύπρο

Πρόκειται για την η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια γυρίσματα έγιναν στην πανέμορφη Πέγειας στην Πάφο, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτης του Find Me Falling, Στελάνα Κλήρη, είναι Κύπρια -Νοτιοαφρικανή.

Στη δήλωσή της που κοινοποιήθηκε στις σημειώσεις παραγωγής της ταινίας, ς εξήγησε: «Όπως ο κύριος χαρακτήρας μου, άφησα την πολυσύχναστη ζωή μου στην πόλη για μια νέα αρχή σε ένα μικρό νησί. Έχω γνωρίσει τις ιδιορρυθμίες και τις συνήθειες των ντόπιων και τις πολλές ευκαιρίες για κωμωδία στην καθημερινότητά τους, καθώς και την έντονη αίσθηση της οικογένειας και της κοινότητας που βρίσκεις σε μικρά μέρη. Το νησί μας, με τις μοναδικες του γεύσεις και την αυθεντικότητα, έχει πολλές ιστορίες να πει».

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Decider, ο σταρ Χάρι Κόννικ Τζούνιορ είπε ότι ήταν η πρώτη του φορά που επισκέπτεται τη χώρα.

«Στην πραγματικότητα δεν ήξερα ακριβώς πού ήταν», είπε ο σταρ. «Όταν διάβασα το σενάριο, έπρεπε να κοιτάξω σε έναν χάρτη και να δω ακριβώς πού ήταν. Αλλά διάβασα και είδα μερικά ντοκιμαντέρ. Ήθελα να μάθω. Και μετά, φτάνοντας εκεί, είδα πολύ περισσότερα από όσα περίμενα. Αισθάνομαι τόσο τυχερός που έχω μια δουλειά που μου επιτρέπει να επισκέπτομαι τέτοια μέρη. Ήταν καταπληκτικό», επεσήμανε

Η σκηνοθέτις πρόσθεσε ότι η ταινία είναι «ένα γράμμα αγάπης για το νησί μου την Κύπρο, για τις γυναίκες, για τα παιδιά που παίζουν σε καλντερίμια, για τα κουτσομπολιά του χωριού, για το τραγούδι στο δρόμο. Είναι μια ιστορία αγάπης που δεν συμβαίνει μέχρι να συμβεί», καταλήγει.

Πηγή: omegalive.com.cy

Send this to a friend