Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όνειρο ζωής – ΑΘΗΝΑ 2004…. Πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια
Όνειρο ζωής – ΑΘΗΝΑ 2004…. Πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια

Όνειρο ζωής – ΑΘΗΝΑ 2004…. Πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια

 

 

Όταν η Ελλάδα ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝ Α2004, η Τράπεζά μας  (ALPHA BANK) ήταν μέγας χορηγός , κι αυτό με επιφόρτισε με πολλές ευθύνες και καθήκοντα. Ήταν μια νέα μεγάλη πρόκληση που έπρεπε κι εμείς σαν Κύπρος να βοηθήσουμε.

Από το 2002 μέχρι το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν για μένα η πιο δραστήρια και δημιουργική περίοδος της καριέρας μου. Όχι πως τα υπόλοιπα χρόνια δεν είχαν ενδιαφέρον, αλλά ο αθλητισμός ήταν πάντα μέσα στα ενδιαφέροντά μου και  ο διορισμός μου σαν συντονιστή όλων των ενεργειών της χορηγίας για την Κύπρο ήταν θεϊκό δώρο. Έδωσα όλο μου τον εαυτό για την Ολυμπιακή Ιδέα και νομίζω κάναμε όλοι μαζί πολύ καλή δουλειά.

Σε συνεργασία με την ΕΤΥΚ  μαζέψαμε γύρω στις 700 αιτήσεις Εθελοντών για συμμετοχή Τραπεζικών υπαλλήλων. Η ALPHA BANK συμμετείχε με 25 εθελοντές. Ζήσαμε στιγμές υπέροχες.

 

Διοργανώσαμε Παγκύπριους μαθητικούς αγώνες και πήραμε δώδεκα μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Με τη βοήθεια και υποστήριξη του τότε Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιου Ιωαννίδη διοργανώσαμε Παγκύπριο Διαγωνισμό γνώσεων και αθλημάτων ( Ολυμπιακών και σύγχρονων) ανάμεσα σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων. Πήραμε 11 μαθητές και μαθήτριες και παρακολούθησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γνώρισα μεγάλες μορφές του Αθλητισμού και της Τέχνης. Έζησα από κοντά τον αγώνα και την προσπάθεια όλων των Ελλήνων για να πετύχουν οι Αγώνες. Μεγάλη χαρά ήταν η γνωριμία μου με Πρωταθλητές Έλληνες , ακόμη και Ολυμπιονίκες, όπως με τον Μιχάλη Μουρούτσο, τον Πύρρο Δήμα, την Μιρέλα Μανιάνι. Ιδιαίτερα μ’εντυπωσίσε ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής αυτών των σημαντικών ανθρώπων.

Τις ημέρες των Αγώνων η Αθήνα ήταν στις καλύτερές της. Ηρεμία και καθωσπρεπισμός παντού, ομάδες από όλες τις χώρες να τριγυρνούν ανέμελα και να τραγουδούν στους δρόμους και στις πλατείες. Σε μια Αθήνα πεντακάθαρη και σε κεντρικές περιοχές όπου επιτρεπόταν η κίνηση με μέσα μεταφοράς μόνο με έγκριση.Τότε κατάλαβα τη σημασία που έδιναν οι Αρχαίοι Έλληνες στη διατήρηση της εκεχειρίας  και το πάγωμα των πολέμων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην Κύπρο διοργανώσαμε πολλές εκδηλώσεις , καλλιτεχνικές και αθλητικές, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τους Αγώνες. Με την περιοδεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου του Πανοράματος Ολυμπιακών Αθλημάτων δόθηκε η ευκαιρία στους Κύπριους να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα και Έλληνες Πρωταθλητές. Με προσέλευση περίπου 90.000 επισκεπτών, οι εκδηλώσεις αυτές έμειναν έντονες στη μνήμη των Κυπρίων.

Διοργανώσαμε έκθεσηπινάκων με θέμα ΑΓΩΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΙΣ με πίνακες του Κύπριου Λάζαρου Μενελάου. Μοιράσαμε πολλά λιθόγραφα με τα σχετικά θέματα.

Οι συχνές επισκέψεις μου στην Ελλάδα ( σχεδόν κάθε εβδομάδα) και οι δυο διαμονές στην Αρχαία Ολυμπία μου έδωσαν τη  μεγαλύτερη αμοιβή που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος. Ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν αγοράζεται με τίποτα.

Επισκεφθήκαμε την αρχαία Ολυμπία όπου, εκτός από την παραμονή και ξεναγήσεις, παρέδωσα στον Νίκο Φιλάρετο, έναν από τους δύο Αθάνατους και πρώην Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  αντίγραφο της κυπριακής εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ που ήταν ειδική έκδοση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896.

Νοιώθω περήφανος που προσέφερα κι εγώ κάτι. Ένα μπαούλο ενθυμήματα μάζεψα. Μπλούζες, αναμνηστικά σήματα και καπέλα, εισητήρια, τσέντες και κάρτες εισόδου. Και φωτογραφίες. Πολλές φωτογραφίες όπου είναι διάχυτος ο αέρας της Ολυμπιακής Ιδέας. Και μνήμες, πολλές μνήμες γεμάτες Ελλάδα, άμιλλα, εικόνες, Ολυμπισμό, ειρήνη.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend