Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ισχυρισμοί Kition για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, με Νομική Υπηρεσία θα διαβουλευθεί το Υπουργείο
Ισχυρισμοί Kition για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, με Νομική Υπηρεσία θα διαβουλευθεί το Υπουργείο

Ισχυρισμοί Kition για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, με Νομική Υπηρεσία θα διαβουλευθεί το Υπουργείο

 

 

Η Kition Ocean Holdings καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων στο λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, αναφέρει η εταιρεία σε επιστολή που απέστειλε στις 22 Ιουλίου, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στην οποία προβαίνει σε  σειρά ισχυρισμών σε σχέση με την στάση που τήρησε η Κυβέρνηση. Οι θέσεις του κράτους θα διατυπωθούν μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα το Υπουργείο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η Κυβέρνηση έχοντας δεχθεί δημόσια κριτική για τα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία του λιμανιού από διάφορα επηρεαζόμενα μέρη (επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, υπαλλήλους, Συντεχνίες κλπ.) έχει επιδείξει πρωτοφανή κακή πίστη, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες της στην εταιρεία».

Μετά τον τερματισμό της Σύμβασης Παραχώρησης, αναφέρεται στην επιστολή «πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις σχετικά με την παράδοση. Ζητήθηκε από την Κυβέρνηση να ορίσει έναν ειδικό Πληροφορικής που θα συνεργαστεί με τον ειδικό Πληροφορικής της Kition Ocean Holdings για την παραχώρηση και μεταβίβασης των κωδικών στα διάφορα λογισμικά».

 

Ωστόσο, συνεχίζει η επιστολή «η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβανόταν, παρά τις λεπτομερείς επεξηγήσεις οι οποίες δόθηκαν από την Kition Ocean Holdings, ότι για τη μεταφορά του λογισμικού Marina Master και άλλων λογισμικών ήταν αναγκαία η εμπλοκή ατόμου ειδικά καταρτισμένου στο πεδίο της Πληροφορικής, καθώς και ότι χρειαζόταν να έχει διαθέσιμους διαμετακομιστές για τον σκοπό αυτό. Τελικά, η Kition Ocean Holdings σχεδίασε μια διαδικασία βήμα προς βήμα για διευκόλυνση της κατάστασης».

Επίσης «η Kition Ocean Holdings ζήτησε επανειλημμένα από την Κυβέρνηση να δηλώσει σε ποιον πρέπει να μεταβιβαστεί η κυριότητα των διαφόρων μηχανημάτων καθώς και να δηλώσει ποια μηχανήματα είναι τα πιο επείγοντα ώστε να γίνει  άμεση μεταφορά και μεταβίβαση τους». Η Κυβέρνηση, υποστηρίζει η εταιρεία, «και σε αυτό το σημείο απέτυχε να κατανοήσει τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και ότι η μεταφορά και μεταβίβαση έπρεπε να δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Μόνο μετά τη δεύτερη συνάντησή στις 17 Ιουλίου η Κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να σχεδιάσει τη μεταφορά και μεταβίβαση των μηχανημάτων».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή υποστηρίζεται ότι αναφορές «ότι η Kition Ocean Holdings έχει δήθεν κλειδώσει τα μηχανήματα και δεν τα παραδίδει στην Κυβέρνηση είναι αναληθείς και παραπλανητικές. Όπως δηλώθηκε ρητώς στη συνάντησή της 17ης Ιουλίου, όλα τα κλειδιά των μηχανημάτων βρίσκονται στην κατοχή των υπαλλήλων και ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχει πρόσβαση σε όλα τα μηχανήματα και τα μηχανήματα ήταν πάντα διαθέσιμα στην Κυβέρνηση από τις 27 Μαϊου».

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι «οι ενέργειες και δηλώσεις της Κυβέρνησης προκαλούν σημαντική ζημιά στη φήμη της Kition Ocean Holdings και προς τούτο η Kition Ocean Holdings επιφυλάσσει όλα τα νομικά δικαιώματά της».

Στην επιστολή της προς το Υπουργείο Μεταφορών η Kition Ocean Holdings αναφέρει ακόμα ότι «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  προς διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής μεταφοράς των Περιουσιακών Στοιχείων, σε συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που τίθενται από το Νόμο ή την κοινή πρακτική, αλλά χρειάζεται την έγκαιρη και κατάλληλη συνεργασία της Κυβέρνησης για να επιτευχθεί αυτό».

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει πως «έχει λάβει γνώση της ανακοίνωσης της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd» και σημειώνει πως «οι θέσεις του κράτους θα διατυπωθούν μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία»

ΚΥΠΕ

Send this to a friend