Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Κύπρος το κέντρο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Σελήνης στην Ευρώπη
Η Κύπρος το κέντρο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Σελήνης στην Ευρώπη

Η Κύπρος το κέντρο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Σελήνης στην Ευρώπη

 

 

Η Κύπρος θα είναι το κέντρο των εορτασμών για το φεγγάρι, καθώς φιλοξενεί στις 27 Ιουλίου την εμβληματική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Σελήνης σε όλη την Ευρώπη.

“Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Σελήνης στην Κύπρο σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή καθώς η Κύπρος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει την κορυφαία εκδήλωση σε όλη την Ευρώπη”, αναφέρεται σεεε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν το 2021 την 20η Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Σελήνης, μια ετήσια γιορτή για την εξερεύνηση και τη συνεργασία στο φεγγάρι. Η ημέρα αυτή προτάθηκε από το Moon Village Association (MVA) με την υποστήριξη του ΟΗΕ (UNOOSA). Η ημέρα σελήνης  εγκρίθηκε επίσημα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2021. Η ανακοίνωση είχε ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο καθώς φιλοξενήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό  Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) στη Λευκωσία, τονίζοντας τον ρόλο της Κύπρου ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας.

 

«Φέτος φιλοξενούμε  στην Κύπρο την πανευρωπαϊκή γιορτή. Το Cosplay Beach Party της Παγκόσμιας Ημέρας της Σελήνης είναι η απόδειξη του πνεύματος της διεθνούς συνεργασίας και του κοινού πάθους για την εξερεύνηση του διαστήματος», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι την 20η Ιουλίου του 1969 γράφτηκε ιστορία όταν ο Νιλ Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη.

«Με την νέα εξερεύνηση της Σελήνης σε εξέλιξη, η Παγκόσια Ημέρα της Σελήνης υπενθυμίζει τη σημασία της ειρηνικής διεθνούς συνεργασίας για την εξερεύνηση του φεγγαριού και τη δημιουργία μόνιμων επιστημονικών εγκαταστάσεων στην επιφάνειά του», επισημαίνεται.

Επιπλέον, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στο Κυπριακό Διαστημικό Ερευνητικό Κέντρο στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί το CSEO International Space Film Festival με μια σειρά από ειδικά επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους με θέμα το Διάστημα. (Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook. com/events/836554601865067/?ref=newsfeed)

Το International Moon Day Cosplay Beach Party, η πανευρωπαϊκή γιορτή της εξερεύνησης της Σελήνης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, από τις 14:00 και μετά στο ξενοδοχείο Lebay στην Ορόκλινη Λάρνακας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλους τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, διασκέδαση στην παραλία και βραβεία cosplay.

Διοργανώνεται από το Cyprus Comic Con σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) με την υποστήριξη των ECOMMBX, Grizzly Entertainment, Carlsberg και Kemanes Print Shop.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΚΥΠΕ.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend