Home ΛΑΡΝΑΚΑ Είναι οριστικό, κατεβάζει ρολά το χημείο της ΚΕΤΑΠ στη Λάρνακα
Είναι οριστικό, κατεβάζει ρολά το χημείο της ΚΕΤΑΠ στη Λάρνακα

Είναι οριστικό, κατεβάζει ρολά το χημείο της ΚΕΤΑΠ στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τέλη Ιουλίου τερματίζεται η λειτουργία του χημείου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών Λτδ (ΚΕΤΑΠ) και αποδεσμεύονται οι κτιριακές του εγκαταστάσεις από την περιοχή του πρώην διυλιστηρίου Λάρνακας. Αυτό αναφέρθηκε στον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα σ’ επικοινωνία που είχε πρόσφατα με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, έπειτα από την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο ζήτημα.

Η παύση της λειτουργίας του χημείου θεωρείται ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Λάρνακας, καθότι οι δημοτικές αρχές προγραμματίζουν μελλοντικά στην περιοχή την φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής ή την προώθηση οποιασδήποτε άλλης ανάπτυξης που θα είναι προς όφελος της πόλης.

 

Το θέμα του χημείου αποτελούσε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις τοπικές αρχές, αφού μετά την κατεδάφιση και μετακίνηση των εγκαταστάσεων των εταιρειών υγρών καυσίμων και υγραερίου από το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, ο τερματισμός της λειτουργίας του χημείου, που εξυπηρετούσε τις εταιρείες πετρελαιοειδών της ΚΕΤΑΠ, αποτελούσε εδώ και αρκετό καιρό το μοναδικό «αγκάθι» ώστε να ξεκινήσει ο καθαρισμός του χώρου όπου λειτουργούσε παλιά το διυλιστήριο.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι σ’ επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Ενέργειας, έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός θα τερματιστεί οριστικά η λειτουργία του χημείου και ως εκ τούτου θα αποδεσμευτούν οι κτιριακές του εγκαταστάσεις.

«Αυτό ήταν και το τελευταίο εμπόδιο για τον πλήρη καθαρισμό του χώρου του πρώην διυλιστηρίου. Το Σχέδιο Περιοχής περιλαμβάνει την δημιουργία Πλατείας Διυλιστηρίου στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά ο Δήμος Λάρνακας προκρίνει, μελλοντικά, και την φιλοξενία κάποιας πανεπιστημιακής σχολής ή οποιασδήποτε άλλης ανάπτυξης που θα είναι προς το συμφέρον της πόλης. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε καταρχάς τα χρονοδιαγράμματα καθαρισμού της περιοχής προτού προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού υπολογίζεται ότι θ’ απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή του πρώην διυλιστηρίου», σημείωσε ο Α. Βύρας.

Send this to a friend