Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024 για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου να δηλώνει ότι με τη δημοσίευση σήμερα των αποτελεσμάτων, ολοκληρώνεται ο κύκλος των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης (Π.Ε.Π.), οι οποίες διοργανώθηκαν, ως προς τις διαδικασίες τους, με πλήρη επιτυχία.
Η κ. Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, είπε ότι έχουν τηρηθεί επακριβώς και χωρίς παρέκκλιση, όπως πάντα, όλες οι πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να διασφαλιστούν το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα που καθιστούν αυτές τις εξετάσεις ένα θεσμό του οποίου η αξιοπιστία τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης.
Αριθμός θέσεων στα ΑΕΙ Κύπρου
Η Υπουργός Παιδείας είπε ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 5.351 Υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ με τη σημερινή κατανομή διατίθενται 2.993 θέσεις, από τις οποίες 1.589 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1.298 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και 106 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.
Στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων, συνέχισε, συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν ήδη προσφερθεί στους απόφοιτους των Τεχνικών Σχολών, των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου.
Διαδικασίες Π.Ε.Π. 2024
Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε, επίσης, ότι η Θεματοθέτηση των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024 έγινε σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, προσθέτοντας ότι οι Επιτροπές Θεματοθέτησης συνήλθαν 24 ώρες πριν από κάθε εξέταση, στο Κέντρο Θεματοθέτησης, για τον καταρτισμό των εξεταστικών δοκιμίων.
«Στο Κέντρο Θεματοθέτησης έγινε, επίσης, και ο πολλαπλασιασμός των εξεταστικών δοκιμίων, η τοποθέτησή τους σε Φακέλους Ασφαλείας ανά αίθουσα, για κάθε Εξεταστικό Κέντρο, σε κάθε Επαρχία. Η όλη διαδικασία εποπτεύθηκε από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξετάσεων και τους Προέδρους των Επιτροπών Θεματοθέτησης, κάτω από συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας, κατά τρόπο που διασφαλίστηκε το αδιάβλητο», σημείωσε.
Υποψήφιοι – Γραπτά – Βαθμολόγηση
Η κ. Μιχαηλίδου είπε, παράλληλα, ότι στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2024 συμμετείχαν 5.137 υποψήφιοι και παρελήφθησαν 22.324 τετράδια απαντήσεων για 57 συνολικά μαθήματα πρόσβασης.
Όπως ανέφερε, τα τετράδια απαντήσεων βαθμολογήθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας και για τη βαθμολόγηση εργάστηκαν 379 βαθμολογητές.
«Κάθε τετράδιο απαντήσεων βαθμολογήθηκε από δυο βαθμολογητές και σε περίπτωση που μεταξύ των δυο βαθμολογιών υπήρχε απόκλιση μεγαλύτερη από 10% της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος, έγινε αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή. Σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία δεν επιτρέπεται επανεξέταση των τετραδίων απαντήσεων των υποψηφίων ή άλλη αναβαθμολόγηση. Ο συνολικός έλεγχος των βαθμολογιών και των σχετικών αθροισμάτων γίνεται από ειδικό λογισμικό της Υπηρεσίας Εξετάσεων που δεν αφήνει περιθώριο σφάλματος», συμπλήρωσε.
Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ τα αποτελέσματα
Η κ. Μιχαηλίδου είπε, επίσης, ότι η ενημέρωση των υποψηφίων/ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα των Π.Ε.Π. 2024 στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στη διεύθυνση: www.moec.gov.cy
Ευχαριστίες της Υπουργού -Συγχαρητήρια τους υποψήφιους/ες
Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία – τη Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τους Επιθεωρητές, τους θεματοθέτες, τους βαθμολογητές, το προσωπικό των σχολικών μονάδων και βεβαίως στους μαθητές και στις μαθήτριες.
Συγχάρηκε ιδιαίτερα τους υποψήφιους και τις υποψήφιες που θα εξασφαλίσουν θέση σε ανώτατα ή ανώτερα ιδρύματα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες η κ. Μιχαηλίδου απηύθυνε, επίσης, στον Προϊστάμενο και στους λειτουργούς της Υπηρεσίας Εξετάσεων, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός της νομοθεσίας και των χρονοδιαγραμμάτων.
«Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι από τα 57 θέματα στα οποία είχαμε εξέταση, μόνο σε ένα παρατηρήθηκε ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας», πρόσθεσε.
Η Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε ακόμα όλους τους λειτουργούς του ΥΠΑΝ – λειτουργούς Πληροφορικής, λειτουργούς της Υπηρεσίας Διαδικτύου και Επικοινωνίας, τον Προϊστάμενο και τους λειτουργούς του Γραφείου Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και λειτουργούς στο Βαθμολογικό Κέντρο Λεμεσού – που, επίσης, εργάστηκαν για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024.
Ευχαρίστησε θερμά και την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου που παρείχε διακριτικά τις υπηρεσίες της για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων.
Ανακοίνωση πρωτευσάντων από Προϊστάμενο Υπηρεσίας Εξετάσεων
Εξάλλου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, μιλώντας στη διάσκεψη είπε ότι σύμφωνα με τους περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας Νόμους του 2017 έως 2022, έχουν προσφερθεί στο πλαίσιο των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης, σε ποσοστό 10%, υπεράριθμες θέσεις σε συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα των ΑΕΙ της Κύπρου, με δικαιούχους τους τελειοφοίτους και τους αποφοίτους των Δημόσιων Τεχνικών Σχολών και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου και υπεράριθμες θέσεις, σε ποσοστό 3%, με δικαιούχους τους τελειοφοίτους και τους αποφοίτους των Δημόσιων Εσπερινών Γυμνασίων και Εσπερινών Τεχνικών Σχολών.
Σημείωσε ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις προϋπόθεση για παραχώρηση θέσεων στους υποψηφίους των συγκεκριμένων κατηγοριών είναι η εξασφάλιση τουλάχιστον του 70% του Βαθμού Πρόσβασης του τελευταίου υποψηφίου που εισάχθηκε στο Τμήμα προτίμησής τους.
Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Χανδριώτης, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 27 υπεράριθμες θέσεις και για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 71.
Πρόσθεσε ότι έχουν παραχωρηθεί σε αποφοίτους Δημόσιων Τεχνικών Σχολών και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου 2 θέσεις για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – Τμήμα Όπλων.
Κατανομή θέσεων στα ΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας
Ο κ. Χανδριώτης διευκρίνισε ότι, η Υπηρεσία Εξετάσεων, όσον αφορά την Α΄Κατανομή θέσεων, ανακοινώνει τη θέση που έχει εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος, βάσει των επιλογών και των βαθμολογιών του ανά Πλαίσιο Πρόσβασης.
Επιπρόσθετα, είπε, ανακοινώνει τον Βαθμό Πρόσβασης που έχει εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος σε κάθε Πλαίσιο Πρόσβασης που έχει επιλέξει και αφορά αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.
Διασαφήνισε, παράλληλα, ότι σήμερα δεν ανακοινώνονται οι Βαθμοί των Πλαισίων Πρόσβασης που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Ελλάδας που είναι τα ακόλουθα: 3, 4, 5, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 21, 23.
Διεκδίκηση θέσης στα Δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας
Ο κ. Χανδριώτης είπε ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει εντός των ημερών τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης/Κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΕΙ της Ελλάδας, καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας.
Όπως ανέφερε, η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων, ενώ η κατανομή των θέσεων για τα Δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας, θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας εντός Αυγούστου.
Επεσήμανε, επίσης, ότι κατά την υποβολή της αίτησής του για τα ΑΕΙ της Ελλάδας, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μέχρι είκοσι σχολές από ένα μόνον Επιστημονικό Πεδίο.
Κενές θέσεις στα δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου
Ο κ. Χανδριώτης είπε, παράλληλα, ότι κενές θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίες δημιουργούνται μετά την κατανομή των θέσεων στα ΑΕΙ της Ελλάδας, συμπληρώνονται με απόφαση της αρμόδιας Αρχής, σε συνεννόηση με τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, τα οποία ανακοινώνουν και αναλαμβάνουν τις σχετικές διαδικασίες.
Κράτηση θέση για τους άρρενες στρατεύσιμους
Ανέφερε, επίσης, ότι οι άρρενες που εξασφάλισαν θέση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και δεν μπορούν να φοιτήσουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων θα πρέπει να προχωρήσουν σε κράτηση θέσης σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζουν τα ίδια τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
Σημείωσε ότι περαιτέρω οδηγίες για τους εισαγόμενους στα ΑΕΙ της Κύπρου παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ.
Ο κ. Χανδριώτης είπε, ακόμη, ότι οι θέσεις των αρρένων στρατευσίμων, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν θέση στα Δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024 κρατούνται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας μέχρι την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Οι πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων 2024, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης 20, μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας κατά πλαίσιο πρόσβασης που αφορούν τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, είναι: Γεωργία Ερωτοκρίτου-πήρε θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νεφέλη Ζαχαρίου-πήρε θέση στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χριστίνα Χριστοφίδου-πήρε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (κλασικές σπουδές) του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νάγια Ιωάννου-πήρε θέση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αχιλλέας Θωμάς- πήρε θέση στο Τμήμα Χημική Μηχανική του ΤΕΠΑΚ, Χαρά Αλκμήνη Αλβανιτοπούλου-πήρε θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ραφαηλία Νεοφύτου – πήρε θέση στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής (Ενοποιημένος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλας Κεφαλωνίτης-πήρε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιάσων Καλαβάς-πήρε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χαρά Μυλωνά-πήρε θέση στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χρίστος Ισαάκ -πήρε θέση στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) του Πανεπιστημίου Κύπρου, και Αντωνία Παναγιώτου- πήρε θέση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ.
Ο κ. Χανδριώτης είπε ότι σήμερα οι υποψήφιοι/ες θα βλέπουν αν πέρασαν ή όχι στα Πανεπιστήμια, αν εξασφάλισαν θέση και τους βαθμούς πρόσβασης ανά πλαίσιο, ενώ το δελτίο αποτελεσμάτων θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα από αύριο.
Αποτελέσματα και θεματοθέτες
Σε ερώτηση αναφορικά με το τι έδειξαν τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το δοκίμιο των μαθηματικών, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δεν βλέπουν σοβαρές διαφοροποιήσεις από άλλες χρονιές, προσθέτοντας ότι «σε κάποια μαθήματα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, προσωπικά με ικανοποιούν τα αποτελέσματα στα Νέα Ελληνικά, γιατί είναι το μόνο μάθημα στο οποίο, όπως γνωρίζετε, παρακάθονται όλοι οι υποψήφιοι και είχαμε εκεί μια βελτίωση».
«Σε αρκετά μαθήματα είχαμε βελτίωση. Σε κάποια άλλα πολύ κοντά και κάποιες μειώσεις στις βαθμολογίες, αλλά όχι σοβαρές διαφοροποιήσεις, με εξαίρεση το αναμενόμενο μάθημα, τα μαθηματικά κατεύθυνσης, στα οποία ο μέσος όρος είναι αρκετά χαμηλός. Παρόλα αυτά ο δείκτης διάκρισης σε όλα τα μαθήματα είναι πολύ καλός και αυτό σημαίνει ότι μπόρεσαν τα παιδιά να διακριθούν. Είχαμε δηλαδή επιτυχία σε όλα τα μαθήματα, είχαμε μέτρια αποτελέσματα, είχαμε και άσχημα. Συνεπώς, καταφέραμε να έχουμε τους αριστεύσαντες και επιτρέψτε μου να τους συγχαρώ ιδιαίτερα. Να συγχαρώ, όμως και όλα τα παιδιά είτε πέτυχαν μια θέση είτε δεν πέτυχαν για όλη τους την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη αυτή την χρονιά, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, γιατί καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα κρίσιμο στάδιο στη ζωή τους και να τονίσω ακόμα μια φορά ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι ποτέ το τέλος. Είναι η αρχή», συμπλήρωσε.
Όπως είπε η Υπουργός, θα υπάρξουν πάρα πολλές ευκαιρίες στη ζωή τους.
«Όπως γνωρίζουμε πολλά από τα παιδιά που επιτυγχάνουν σήμερα μπορεί να κάνουν και άλλες επιλογές στο μέλλον. Συνεπώς, δεν βλέπουμε σοβαρές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες χρονιές», πρόσθεσε.
Σε παρέμβαση του, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν πάνω-κάτω όπως πέρσι.
«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι το μάθημα που παρακάθονται όλοι οι υποψήφιοι, είχε μια έστω μικρή άνοδο. Το να μπαίνουμε στη διαδικασία να ασχολούμαστε αν πήγε λίγο πάνω ο μέσος όρος ή λίγο κάτω, δεν είναι αυτό η ουσία αυτών των εξετάσεων, οι οποίες είναι εξετάσεις πρόσβασης και κατάταξης των υποψήφιων», σημείωσε.
Ερωτηθείσα για το θέμα των θεματοθετών, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «από τα 55 μαθήματα είχαμε ζήτημα υψηλού βαθμού δυσκολίας μόνο σε ένα».
«Για αυτό και συγχαίρουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν σωστά και όντως με βάση τα αποτελέσματα μπορούμε να το λέμε με ασφάλεια αυτό. Στη συγκεκριμένη μία, λοιπόν, περίπτωση που δόθηκε και αρκετή δημοσιότητα, με βάση αυτή μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε όντως το θέμα των θεματοθετών ήδη, εδώ και λίγες μέρες, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, γονέων, εκπαιδευτικών, των συνεργατών μου στο Υπουργείο Παιδείας και καταλήξαμε σε μια σειρά μέτρων, που αφορούν στην επιλογή των θεματοθετών, στην επιμόρφωση τους, στη διασφάλιση της αμεροληψίας, στο προφίλ τελικά των ανθρώπων που ετοιμάζουν τα θέματα και στη διαδικασία», συμπλήρωσε.
Είπε, επίσης, ότι σε λίγες μέρες θα μπορούν να τα ανακοινώσουν αυτά, γιατί θα χρειαστούν και τροποποιήσεις ίσως σε κάποιους από τους κανονισμούς.
«Για μας είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν είχε έτσι σε μεγάλο βαθμό πρόβλημα η θεματοθέτηση. Επικεντρώθηκε σε ένα μόνο μάθημα και αμέσως, όπως έχουμε δει όλοι, με το πέρας της εξέτασης όλοι είχαμε αντιληφθεί το πρόβλημα, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη ανάλυση των αποτελεσμάτων , για αυτό και το Υπουργείο έδωσε έμφαση σε αυτό το θέμα, έκανε ήδη τις συσκέψεις του και πήρε τις αποφάσεις του και βεβαίως κυρώσεις θα υπάρχουν. Το λέμε από τώρα. Εννοείται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είμαστε πολύ-πολύ άμεσοι, να δίνουμε αποτέλεσμα και τρόπους, έτσι ώστε να μην παρουσιάζονται και στο μέλλον τέτοιου είδους φαινόμενα», πρόσθεσε.
Είπε, παράλληλα, ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη διόρθωση και σημείωσε ότι «εξάλλου για αυτό είχαμε και παιδιά που πέτυχαν ψηλές βαθμολογίες».
«Ο βαθμός διάκρισης είναι που μας ενδιαφέρει. Αυτές οι εξετάσεις δεν έχουν να κάνουν με τον μέσο όρο και με το αποτέλεσμα, αν είναι 10, αν είναι 11, αν είναι 12. Οι εξετάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την πρόσβαση των παιδιών, με το να δίνουν δηλαδή την ευκαιρία και το δικαίωμα στα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και τελικά να μπορέσουν να μπουν σε μια σειρά επιτυχίας. Αυτό το έκανε και το συγκεκριμένο γραπτό. Άρα, ο δείκτης διάκρισης ήταν στα πλαίσια τα αποδεκτά», κατέληξε.
Ερωτηθείσα αν μέσα στις κυρώσεις για θεματοθέτες θα είναι και αν θα επιλεγούν σε επόμενες χρονιές, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «μια από τις αποφάσεις μας αφορά στο και αν θα επιλεγούν τις επόμενες χρονιές και είναι λογικό να αποκλείονται για ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα συμφωνηθεί και θα καταλήξει τελικά σε θεσμοθέτηση του».
ΚΥΠΕ