Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Πενήντα χρόνια μετά την Τούρκικη Εισβολή, μισός αιώνας αγώνα για απελευθέρωση και δικαίωση
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Πενήντα χρόνια μετά την Τούρκικη Εισβολή, μισός αιώνας αγώνα για απελευθέρωση και δικαίωση

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Πενήντα χρόνια μετά την Τούρκικη Εισβολή, μισός αιώνας αγώνα για απελευθέρωση και δικαίωση

 

 

Ανακοίνωση Οικολόγων για την επέτειο της εισβολής.

Συμπληρώνονται σήμερα πενήντα χρόνια από την ημέρα που ο Αττίλας εισέβαλε στην πατρίδα και στις ζωές μας. Μόλις πέντε εικοσιτετράωρα μετά από την εκτέλεση του προδοτικού πραξικοπήματος, εκδηλώθηκε η άλλη όψη του δίδυμου εγκλήματος.

Μισός αιώνας από όταν ο Αττίλας στο πέρασμα του άφηνε νεκρούς και αγνοούμενους, αιχμαλώτους, τραυματίες, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και παθόντες. Η αντίσταση των προδομένων υπερασπιστών της πατρίδας, όσο μάταιη και αν ήταν, έγραψε σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού και παρακαταθήκης στην προσπάθεια του λαού μας να σταθεί όρθιος επί των ερειπίων.

 

Τα γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 αλλά και η περίοδος που προηγήθηκε του πραξικοπήματος, πέρασαν στην Ιστορία, αλλά, όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν ξεχνιούνται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Αποτελεί οφειλόμενο χρέος τόσο σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την ελευθερία, όσο και στον λαό μας. Ο στόχος παραμένει μία δίκαιη, βιώσιμη, και αειφόρος λύση, η οποία θα εξασφαλίζει για ολόκληρο τον κυπριακό λαό τα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Send this to a friend