Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στις 24 Ιουλίου αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του ο Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, άλλως Κότας, 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, κατά πόσο θα λογοδοτήσει ενώπιον δικαστηρίου της Δημοκρατίας (Κακουργιοδικείο) ή δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων για τον φόνο του πρώην συνεργάτη του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, 52 χρόνων, από το Παραλίμνι, που διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου Δεκέλειας, ωστόσο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, καθότι ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από νέα συνήγορο υπεράσπισης, η οποία ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 24 Ιουλίου, οπόταν αναμένεται να γίνει γνωστή η επιθυμία του 45χρονου σε ποιο δικαστήριο θα εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος επιλέξει να εκδικαστεί από δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, τότε θ’ απαντήσει την ίδια μέρα κατά πόσο παραδέχεται ή όχι την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει.

 

Επίσης, στην περίπτωση αυτή θα κλητευθούν δικαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε περίπτωση, όμως, που ο 45χρονος αποφασίσει να δικαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Δημοκρατίας, τότε θ’ απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει όταν θα βρεθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου.

Το φονικό για το οποίο κατηγορείται ο Κότας έγινε στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί έξω από την Ορμήδεια. Αμέσως μετά την διάπραξη του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μετακινήσει τη σορό και να καθαρίσει με λάστιχο νερού την σκηνή από τα αίματα. Ακολούθως εξαφανίστηκε από το μέρος με αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνεργείο του και παραδόθηκε αυτοβούλως αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο Δεκέλειας, ο 45χρονος έδωσε γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία των Βάσεων, με την οποία φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τον πρώην συνεργάτη του λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν μεταξύ τους.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση – ομολογία του, πρώτα πυροβόλησε το θύμα και ακολούθως το κτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός του.

Και όλα αυτά, σύμφωνα με μαρτυρία που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές της υπόθεσης, για συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (γίνεται λόγος για 300 ευρώ) που ο κατηγορούμενος φέρεται να χρωστούσε στο θύμα, αφού ο Κωνσταντινίδης εργαζόταν περιστασιακά στο συνεργείο του Κότα.

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ειδοποιήθηκε από περίοικο, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς. Το ίδιο πρόσωπο μετέβη στο συνεργείο και αντίκρισε το θύμα να κείτεται στο έδαφος μέσα σε λίμνη αίματος.

Send this to a friend