Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απόφαση Δήμου Λάρνακας αποκλεισμού Developer για κακοτεχνίες και καθυστερήσεις στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας
Απόφαση Δήμου Λάρνακας αποκλεισμού Developer για κακοτεχνίες και καθυστερήσεις στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Απόφαση Δήμου Λάρνακας αποκλεισμού Developer για κακοτεχνίες και καθυστερήσεις στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας χαιρετίζει την απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού, στην υπόθεση 1/2023, κατά του οικονομικού φορέα Lois Builders Ltd, η οποία εκδόθηκε την Τέταρτη, 17 Ιουλίου 2024.

Ο Δήμος υπέβαλε αρμοδίως αίτημα για οριζόντιο αποκλεισμό του εν λόγω οικονομικού φορέα ,λόγω των παραβιάσεων της σύμβασης σχετικά με το έργο της κατασκευής της Νέας Δημοτικής Αγοράς και του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης, το οποίο τερματίστηκε από τον Δήμο στις 15/12/2021.

Η Επιτροπή Αποκλεισμού δέχθηκε πλήρως τις θέσεις του Δήμου και έκρινε ότι ο τερματισμός της σύμβασης ήταν δικαιολογημένος λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης εκ μέρους του εργολάβου και της ύπαρξης κακοτεχνιών, που αποτελούν σοβαρή και επαναλαμβανόμενη πλημμέλεια.

 

Η Επιτροπή συμφώνησε επίσης με τις θέσεις του Δήμου ότι ο οικονομικός φορέας δεν προέβαλε οποιαδήποτε μέτρα για απόδειξη της αξιοπιστίας του και προχώρησε στον οριζόντιο αποκλεισμό του για περίοδο δύο ετών από τον τερματισμό της σύμβασης.

Το Δήμο Λάρνακα στη διαδικασία εκπροσώπησαν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Δήμου.

Ο Δήμος Λάρνακας δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται με υψηλά πρότυπα διαφάνειας και υπευθυνότητας, εξασφαλίζοντας ότι τα δημόσια έργα εκτελούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων για το καλό της πόλης μας.

Send this to a friend