Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φορτωμένοι πρόστιμα από τις κάμερες οι Κύπριοι οδηγοί – Πόσες χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια
Φορτωμένοι πρόστιμα από τις κάμερες οι Κύπριοι οδηγοί – Πόσες χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια

Φορτωμένοι πρόστιμα από τις κάμερες οι Κύπριοι οδηγοί – Πόσες χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια

 

 

Απάντηση στον γρίφο που θα φέρει τις λύσεις στα προβλήματα του συστήματος φωτοεπισήμανσης και ανακούφιση στις τσέπες των πολιτών λόγω των τσουχτερών προστίμων ψάχνουν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Omega Χριστίνα Χριστοφόρου, τα εξώδικα έχουν ήδη αγγίξει τις 278 χιλιάδες μέσα σε 17 μήνες, με συνολικά έξι χιλιάδες οδηγούς να κινδυνεύουν με στέρηση της άδειας οδήγησής τους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Αλέξη Βαφεάδη, «Έξι χιλιάδες οδηγοί έχουν εννέα βαθμούς. Στους 12 βαθμούς καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου και ο δικαστής θα κρίνει ποια θα είναι η ποινή που θα τους επιβληθεί».

 

Το αρμόδιο Υπουργείο, από πλευράς του όπως διαβεβαιώνει Αλέξης Βαφεάδης, εξετάζει τις εισηγήσεις που δέχεται εκ μέρους βουλευτών, οι οποίοι καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις νόμου ως προς την απάμβλυνση των επιπτώσεων που επιφέρουν τα συνεχόμενα πρόστιμα στους πολίτες, τονίζοντας πως έως ότου ληφθούν αποφάσεις, η όποια αφαίρεση ή διαδικασία διακανονισμού υφιστάμενων προστίμων είναι προς το παρόν αντισυνταγματική.

«Αντισυνταγματική διότι κάποιοι άλλοι είχαν τύχει άλλης αντιμετώπισης. 02:42 θα το θέσω στο συμβούλιο οδικής ασφάλειας με τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας».

Τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος ως προς το θέμα ανέλυσαν στην Εκπομπή Ενημέρωση Τώρα εκπροσώποι κομμάτων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ, κ. Ονούφριος Κουλλά ζήτησε «Να διαχειρίζονται κάπως διαφορετικά τους βαθμούς ποινής//κάποιοι βαθμοί για μικροπαραβάσεις να μην μετρούνται και να αυξάνεται το χρονικό περιθώριο που έχει κάποιος για να πληρώσει».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ ανέφερε «Έχουμε προτείνει χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης στα φώτα τροχαίας και να μην επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι τότε δεξιάς στροφής. […] Να είναι το πρόστιμο 2-5 δόσεις με προθεσμία αποπληρωμής».

Από πλευράς του ο κ. Λίνος Χατζηγεωργίου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ δήλωσε «Το ΕΛΑΜ ζήτησε αναστολή της λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης μέχρι να αξιολογηθούν οι απόψεις των κομμάτων και να βελτιωθεί το σύστημα».

Το Υπουργείο μεταφορών πάντως όπως ανέφερε εκ νέου ο αρμόδιος Υπουργός βρίσκεται εν αναμονή της λειτουργίας της σχολής επιμόρφωσης παραβατών για μείωση των βαθμών ποινής, έργο το οποίο βρίσκεται ακόμη στα σκαριά εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: omegalive.com.cy / Της Χριστίνας Χριστοφόρου

 

Send this to a friend