Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε ο εξωραϊσμός του αντιπλημμυρικού καναλιού Λιβαδιών
Άρχισε ο εξωραϊσμός του αντιπλημμυρικού καναλιού Λιβαδιών

Άρχισε ο εξωραϊσμός του αντιπλημμυρικού καναλιού Λιβαδιών

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ο ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν από την 1η Ιουλίου οι εργασίες καθαρισμού, εξωραϊσμού και αναβάθμισης του αντιπλημμυρικού καναλιού Λιβαδιών και συγκεκριμένα του τμήματος, που καλύπτει την περιοχή από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

 

Ο νέος Δήμος Λάρνακας, με την συμπερίληψη των δημοτικών διαμερισμάτων Λιβαδιών και Ορόκλινης, προχωρεί στην υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων και ταυτόχρονα, θα βελτιώσει την εικόνα των Λιβαδιών. Και αυτό, διότι η κατάσταση στην οποία είχε αφεθεί τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο τμήμα του αντιπλημμυρικού καναλιού μόνο αλγεινή εικόνα προκαλούσε πλησίον μιας ραγδαίας αναπτυσσόμενης περιοχής.

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον επιτυχόντα προσφοροδότη που είναι η εταιρεία «Iacovou Brothers (Constructions) Ltd» στις 7 περασμένου Ιουνίου, από τις αρχές του τρέχοντος μηνός άρχισαν επίσημα οι εργασίες της Α΄ φάσης εξωραϊσμού του αντιπλημμυρικού καναλιού.

Τα έργα περιλαμβάνουν πλήρη καθαρισμό του καναλιού, τη δημιουργία τοίχων αντιστήριξης σε σημεία όπου χρειάζονται, τη διαμόρφωση του πυθμένα και των πρανών καθώς και την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων.

Η Α΄ φάση περιλαμβάνει, επίσης, και την κατασκευή τμημάτων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου, έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της Β΄ φάσης, που θα εκτελεστεί σε μεταγενέστερο στάδιο και θα περιλαμβάνει σειρά εξωραϊστικών έργων.

Ο αντιδήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης δήλωσε ότι οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα τρία εκ των οποίων εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο από τα ταμεία του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδιών.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 15 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Send this to a friend