Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Θύμα γκανγκστερικής ληστείας κατήγγειλε πως έπεσε 31χρονος επιχειρηματίας στη Λάρνακα, με την Αστυνομία να προσπαθεί να συλλέξει όσα στοιχεία μπορεί για να «δέσει» την υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 31χρονου, ο άγνωστος άνδρας τον ακινητοποίησε στην είσοδο του σπιτιού του γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα χθες, όταν επέστρεφε από την επιχείρηση του. Εναντίον του πρόταξε πιστόλι και του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό και αριθμό ρολογιών. Με τα στοιχεία που συλλέγει η Αστυνομία, φαίνεται πως ο δράστης ακολούθησε με μοτοσικλέτα τον επιχειρηματία, από την ώρα που ο τελευταίος έφυγε από την επιχείρηση του και μέχρι να φθάσει στην είσοδο του σπιτιού του.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, με μέλη της Αστυνομίας να προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία ή τεκμήρια, που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη. Σύμφωνα με την περιγραφή ο δράστης έφερε κράνος με πλήρη κάλυψη, σκούρα ρούχα και γάντια.

 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Περιμένουν σύντομα θετικές εξελίξεις στην Αθηένου αναφορικά με τα διαχρονικά αιτήματα του ακριτικού δήμου για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων.

Τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα που άπτονται της υγείας των δημοτών τέθηκαν επί τάπητος κατά την τελευταία επίσκεψη του ΠτΔ στην Αθηένου, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να υπόσχεται ότι θα προωθήσει τα θέματα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση.

Θυμίζουμε, ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς είχε κάνει λόγο για «σκάνδαλο και κοροϊδία» σε βάρος των κατοίκων της Αθηένου, με αφορμή την υποστελέχωση που παρατηρείται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Πρόκειται για ένα κτήριο, η ανέγερση του οποίου κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη ακόμα δυνατό να εξυπηρετήσει, στο βαθμό που θα έπρεπε, τους κατοίκους της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αθηένου έχει προβεί σε πάμπολλα διαβήματα προς το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να εξευρεθούν οι κατάλληλες ειδικότητες γιατρών για στελέχωση του συγκεκριμένου κέντρου. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που δόθηκαν, εντούτοις όλο αυτό το διάστημα δεν κατέστη δυνατή η στελέχωση του κέντρου υγείας προς εξυπηρέτηση των ακριτών κατοίκων, οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και ν’ αναγκάζονται να επισκέπτονται γιατρούς και ιατρικά κέντρα σε άλλους κοντινούς δήμους.

Επίσης, ο Δήμος Αθηένου ζητά εδώ και αρκετό καιρό τη δημιουργία ενός μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων στα δημοτικά του όρια, έτσι ώστε σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών να μην παρατηρείται καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρων από τη Λάρνακα με κίνδυνο την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Μετά τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την προώθηση του θέματος ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Αθηένου περιμένουν θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend