Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στη Λέρο η δεύτερη συνάντηση του έργου “REVIVE ” για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Μεσογείου» και συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου
Στη Λέρο η δεύτερη συνάντηση του έργου “REVIVE ” για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Μεσογείου» και συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Στη Λέρο η δεύτερη συνάντηση του έργου “REVIVE ” για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Μεσογείου» και συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

 

 

Πραγματοποιήθηκε στη Λέρο, η δεύτερη συνάντηση του έργου REVIVE  «Ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Μεσόγειου».

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Euro-Med, με προϋπολογισμό δύο  εκατομμύρια τρακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (2,380,000.00) και συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά εννιά εταίροι από 6 χώρες, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία και Βόρεια Μακεδονία. Η δεύτερη συνάντηση έγινε στις 10 Ιουλίου σε ξενοδοχείο στη Λέρο όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τις 6 χώρες εταίρους. Στις 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελέτης σε 2 επιχειρήσεις στη Λέρο. Η πρώτη επίσκεψη ήταν σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η δεύτερη σε ένα πρότυπο τυροκομείο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις ενέργειες των δύο επιχειρήσεων.

 

Ο κύριος στόχος του έργου REVIVE είναι η ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων που θα ενισχύσουν την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των αγροτικών περιοχών της Μεσογείου. Με τη συμμετοχική προσέγγιση και την ανάπτυξη ικανοτήτων, το έργο στοχεύει να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις των αγροτικών περιοχών, όπως:

  • Απερήμωση
  • Χαμηλή οικονομική δραστηριότητα
  • Έλλειψη θέσεων εργασίας
  • Απουσία ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Δυσκολίες στη διατήρηση πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς
  • Περιορισμένη συνεργασία και δικτύωση τοπικών επιχειρήσεων και φορέων

Στο πλαίσιο του έργου, οι εταίροι συνεργάζονται για τη δημιουργία Καινοτόμων Κοινοτικών Συνεταιρισμών. Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αναπτύξουν συνεργατικά οικονομικά μοντέλα και θα παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες που θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες οικονομικές δραστηριότητες στις αγροτικές περιοχές. Επίσης, μέσω των Mediterranean Digital Innovation Hubs, θα ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών.

Η διακρατική συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των εταίρων είναι κρίσιμα για το έργο, καθώς επιτρέπουν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την εξεύρεση λύσεων για τις κοινές προκλήσεις των αγροτικών περιοχών της Μεσογείου.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend