Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συσσωρευμένα τηλεφωνήματα για «Iππόδαμος» στον ΕΟΑ Λάρνακας
Συσσωρευμένα τηλεφωνήματα για «Iππόδαμος» στον ΕΟΑ Λάρνακας

Συσσωρευμένα τηλεφωνήματα για «Iππόδαμος» στον ΕΟΑ Λάρνακας

 

 

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ) δίνει πληροφορίες στους πολίτες/μελετητές για το σύστημα «Ιππόδαμος», μετά από συσσωρευμένα τηλεφωνήματα.

Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΑ Λάρνακας αναφέρει ότι «λόγω των συσσωρευμένων τηλεφωνημάτων που λαμβάνει καθημερινά σχετικά με το  μηχανογραφημένο σύστημα «Ιππόδαμος», παροτρύνει τους πολίτες και μελετητές όπως για ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με την είσοδο, την εγγραφή τους και την καταχώρηση αιτήσεων στο σύστημα να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Αναλόγως του θέματος, το ηλεκτρονικό μήνυμα θα τυγχάνει διαχείρισης και θα απαντάται άμεσα από αρμόδιο λειτουργό».

Παράλληλα, «το κοινό/ μελετητές συστήνεται όπως μελετούν προηγουμένως τα δύο εγχειρίδια του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή το Εγχειρίδιο Πολεοδομικού Ελέγχου και το Εγχειρίδιο Οικοδομικής Αδειοδότησης, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΟΑ Λάρνακας https://eoal.org.cy/ypiresies/adeiodotisi/egcheiridia/. Τα δύο εγχειρίδια παρέχουν πλήρη καθοδήγηση αλλά και σημαντική ενημέρωση προς τους μελετητές για τις διαδικασίες που ακολουθούνται με στόχο την υποβολή όσο το δυνατόν πιο συμπληρωμένων αιτήσεων».

 

Στην ανακοίνωση «υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση των σχετικών με το εν λόγω θέμα υπηρεσιών, προωθείται από την 1η Ιουλίου 2024 η απλοποίηση και επιτάχυνση της έκδοσης των Αδειών μέσα από το σύστημα «Ιππόδαμος», το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή, εξέταση και έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας και της Άδειας Οικοδομής, κατόπιν καταβολής των απαιτούμενων δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι «τα τέλη αιτήσεων πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας καταβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Ιππόδαμος» στην ιστοσελίδα hippodamus.tph.moi.gov.cy  μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι οδηγούνται στην  jccsmart.com».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τον Πολεοδομικό έλεγχο στα γραφεία του ΕΟΑ Λάρνακας που βρίσκονται στη λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια 104, 6051 Λάρνακα (πρώην Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας), Τρίτη και Παρασκευή από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι ((κατόπιν διευθέτησης ραντεβού στο τηλέφωνο 24 501 000) και στο email [email protected]

Για τον Οικοδομικό έλεγχο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα γραφεία που βρίσκονται στην λεωφόρο Αρτέμιδος 3, Μέγαρο Αρτέμιδος, 6020 Λάρνακα, Δευτέρα και Πέμπτη 11:30 – 14:00 (κατόπιν διευθέτησης ραντεβού στο τηλέφωνο 24 501 000) και στο email: [email protected]

Το ωράριο λειτουργίας των γραφείων του ΕΟΑ Λάρνακας είναι από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, οι οποίες δεν αφορούν μόνο το σύστημα «Ιππόδαμος» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24501000 (24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης κοινού).

ΚΥΠΕ

Send this to a friend