Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ελάχιστη η κίνηση καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας
Ελάχιστη η κίνηση καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας

Ελάχιστη η κίνηση καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μειωμένη, σε μεγάλο βαθμό, είναι η κίνηση καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους της Λάρνακας, κι ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκο Αμπίζα, ελάχιστοι είναι οι ξένοι τουρίστες που κυκλοφορούν στους δρόμους και μπαίνουν μέσα στα καταστήματα για ψώνια, γεγονός που, όπως είπε, έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα των επιχειρήσεων. «Τουρισμός υπάρχει στη Λάρνακα, αλλά οι ξένοι δεν ξοδεύουν όπως τα προηγούμενα χρόνια.

 

Δεχόμαστε παράπονα από αρκετούς καταστηματάρχες ότι στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες δεν είναι άτομα ιδιαίτερης υψηλής εισοδηματικής τάξης και δεν τολμούν να μπουν σ’ ένα κατάστημα για να ψωνίσουν. Μπορώ να πω ότι πέρσι, την ίδια εποχή, δεν είχαμε τόσα πολλά παράπονα από καταστηματάρχες, είχαμε καλύτερη ροή επισκεπτών», ανέφερε ο κ. Αμπίζας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας επισήμανε ότι ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την μειωμένη φετινή αγοραστική κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης είναι και ο παρατεταμένος καύσωνας.

Όπως σημείωσε, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν από τις αρχές περασμένου Ιουνίου έχουν αποτρέψει μεγάλη μερίδα ξένων περιηγητών από το να κατέβουν στους εμπορικούς δρόμους για να κάνουν τα ψώνια τους. «Είναι μια κατάσταση που προβληματίζει τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, καθότι τις ώρες που παραμένουν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους, οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και ο κόσμος, ξένοι και ντόπιοι, αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κύκλου εργασίας όλων των καταστημάτων. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εργοδοτήσουν υπαλλήλους και κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες προκειμένου να παρατείνουν τη λειτουργία τους», είπε ο Κ. Αμπίζας.

Όσον αφορά το διαχρονικό αίτημα των καταστηματαρχών για σκίαση των οδών Ερμού και Ζήνωνος, ούτως ώστε να παρέχεται η ευχέρεια στο αγοραστικό κοινό να επισκέπτεται το κέντρο ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, το έργο αυτό μετατίθεται σε βάθος χρόνου, αφού έχει ενσωματωθεί με τα έργα που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Β΄ φάσης αναδιαμόρφωσης δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ στο εμπορικό κέντρο. «Δυστυχώς, η σκίαση των εμπορικών δρόμων θ’ αργήσει να γίνει, εάν ποτέ γίνει, διότι έχω τις αμφιβολίες μου για τούτο», πρόσθεσε ο κ.Αμπίζας…

Αλλάζει χρήση

———————    

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά κενά καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλοί ξένοι κι ευρωπαίοι επιχειρηματίες να ενοικιάζουν υποστατικά στο κέντρο, όχι για να τα μετατρέψουν σε εμπορικά καταστήματα, αλλά για άλλες χρήσεις κι επενδύσεις, όπως για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για λειτουργία κτηματομεσιτικών γραφείων κ.α.

«Τούτος είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που η κίνηση στο εμπορικό κέντρο είναι αισθητά μειωμένη. Διότι, έχει πια εμπεδωθεί στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού, κυρίως του γυναικείου φύλου, ότι τα πολλά και τα καλά εμπορικά καταστήματα βρίσκονται μόνο στο Mall και ότι στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν υποστατικά για άλλες χρήσεις.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν  συνάδουν καθόλου με τον χαρακτήρα που θέλουμε να προσδώσουμε στο εμπορικό μας κέντρο, οι οποίες σιγά – σιγά αλλάζουν και τον χαρακτήρα του», κατέληξε ο Κυριάκος Αμπίζας.

Send this to a friend