Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΠΑ: Η μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας
ΔΗΠΑ: Η μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας

ΔΗΠΑ: Η μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας

 

 

Ανακοίνωση ΔΗΠΑ για επέτειο Πραξικοπήματος

Καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και φόρος τιμής στους υπερασπιστές και προασπιστές της Δημοκρατίας.

15 Ιουλίου σήμερα και η Δημοκρατική Παράταξη αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες μας, στους υπερασπιστές και προασπιστές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της νομιμότητας και της δικαιοσύνης και καταδικάζει ανεπιφύλακτα την επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

 

Η μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας και οδήγησε σε ανυπολόγιστες καταστροφές και δεινά για τον κυπριακό λαό. 

Η μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της εισβολής, καθώς και οι επιπτώσεις που είχε στην κυριαρχία και την ειρήνη στην περιοχή, μας υπενθυμίζουν τη σημασία της διαφύλαξής της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον κυπριακό λαό και συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση των αδικιών και την επανένωση του νησιού. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, της επιστροφής των εκτοπισμένων στα σπίτια τους και την επανένωση του νησιού  σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους καθώς και την τιμωρία των ενόχων.

Την ίδια ώρα, έχουμε μεγίστη υποχρέωση να μην ξεχάσουμε αυτούς που έφεραν την καταστροφή, να διασφαλίσουμε τη γνώση της ιστορικής αλήθειας και να διδαχθούμε από τα λάθη μας.

Ας είναι αυτή η επέτειος μια αφορμή για περισυλλογή και δέσμευση για έναν μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της Κύπρου.

Send this to a friend