Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δήμαρχος Αθηένου: «Αναμένουμε εξελίξεις για το Κέντρο Υγείας»
Δήμαρχος Αθηένου: «Αναμένουμε εξελίξεις για το Κέντρο Υγείας»

Δήμαρχος Αθηένου: «Αναμένουμε εξελίξεις για το Κέντρο Υγείας»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ        

Περιμένουν σύντομα θετικές εξελίξεις στην Αθηένου αναφορικά με τα διαχρονικά αιτήματα του ακριτικού δήμου για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων. Τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα που άπτονται της υγείας των δημοτών τέθηκαν επί τάπητος κατά την τελευταία επίσκεψη του ΠτΔ στην Αθηένου, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να υπόσχεται ότι θα προωθήσει τα θέματα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση. «Μαζί με άλλα αιτήματα, έθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα θέματα που αφορούν την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου και την δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων.

Ήδη, ο Πρόεδρος έχει προωθήσει τα ζητήματα αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα ως Δήμος Αθηένου είχαμε επαφές και με το Υπουργείο Υγείας. Πλέον, περιμένουμε τις εξελίξεις», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος υπενθύμισε ότι η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και η έλλειψη ασθενοφόρου στην ακριτική περιοχή ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους όχι μόνο της Αθηένου, αλλά και των γύρω κοινοτήτων, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

Θυμίζουμε, ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς είχε κάνει λόγο για«σκάνδαλο και κοροϊδία» σε βάρος των κατοίκων της Αθηένου, με αφορμή την υποστελέχωση που παρατηρείται στο τοπικό κέντρο υγείας.Πρόκειται για ένα κτήριο, η ανέγερση του οποίου κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη ακόμα δυνατό να εξυπηρετήσει, στο βαθμό που θα έπρεπε, τους κατοίκους της περιοχής.

Πολλά διαβήματα                                                                         

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αθηένου έχει προβεί σε πάμπολλα διαβήματα προς το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να εξευρεθούν οι κατάλληλες ειδικότητες γιατρών για στελέχωση του τοπικού κέντρου υγείας. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που δόθηκαν, εντούτοις όλο αυτό το διάστημα δεν κατέστη δυνατή η στελέχωση του κέντρου υγείας προς εξυπηρέτηση των ακριτών κατοίκων της Αθηένου, οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και ν’ αναγκάζονται να επισκέπτονται γιατρούς και ιατρικά κέντρα σε άλλους κοντινούς δήμους για την περίθαλψή τους.

Επίσης, ο Δήμος Αθηένου ζητά εδώ και αρκετό καιρό τη δημιουργία ενός μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων στα δημοτικά του όρια, έτσι ώστε σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών να μην παρατηρείται καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρων από τη Λάρνακα με κίνδυνο την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Μετά τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την προώθηση του θέματος ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Αθηένου περιμένουν θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Send this to a friend