Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αναχωρεί σήμερα για τη Γαλλία ο 17χρονος οπλίτης – Η κατάσταση της υγείας του
Αναχωρεί σήμερα για τη Γαλλία ο 17χρονος οπλίτης – Η κατάσταση της υγείας του

Αναχωρεί σήμερα για τη Γαλλία ο 17χρονος οπλίτης – Η κατάσταση της υγείας του

 

 

Στη Γαλλία μεταφέρεται ο οπλίτης της 2024 ΕΣΣΟ, ο οποίος αισθάνθηκε την Παρασκευή το πρωί αδιαθεσία και νοσηλευόταν  σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Ανδρέας Στυλιανού, ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ότι «λόγω κάποιας επιδείνωσης που παρουσίασε χθες στην κατάσταση υγείας του, οι θεράποντες ιατροί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, έκριναν σκόπιμη τη μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία».

Συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε επίσημη ιατρική γνωμάτευση για το τι ακριβώς συνέβη στον νεαρό».

 

Ερωτηθείς εάν θα πάρουν κάποια μέτρα για τον καύσωνα, απάντησε ότι «έχουν ληφθεί μέτρα, έχουν εκδοθεί πολλές διαταγές και οδηγίες για αλλαγή του ωραρίου εκπαίδευσης και να μη βρίσκεται κανένας σε χώρο που να επηρεάζεται από τη ζέστη. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορούμε να παλέψουμε, απλώς έχουμε λάβει μέτρα για όσους εκτελούν υπηρεσία και όσους εκπαιδεύονται».

Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβάνονται ότι για όσους τώρα έχουν καταταγεί είναι πιο πρωτόγνωρες οι συνθήκες να ασχολούνται με κάτι στον ήλιο, οπότε έχουν εκδοθεί διαταγές για να προστατεύσουμε τη νεολαία που κατατάγηκε. Τους έχουμε ανάγκη για να εκτελέσουμε και εμείς την αποστολή μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, «γύρω στις 08.20 το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου, οπλίτης της 2024 ΕΣΣΟ, μετά το πέρας της πρωινής σωματικής αγωγής αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά από εξέταση από τον ιατρό της Μονάδας κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ο οπλίτης υποβαλλόταν «στη δέουσα ιατρική φροντίδα και σε εργαστηριακές εξετάσεις, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τον οπλίτη και την οικογένεια του επισκέφθηκαν τόσο ο Υπουργός Άμυνας όσο και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend