Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θέματα ασφάλειας και όχλησης σε παραλία των Περβολιών
Θέματα ασφάλειας και όχλησης σε παραλία των Περβολιών

Θέματα ασφάλειας και όχλησης σε παραλία των Περβολιών

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για προβλήματα ασφάλειας σε οργανωμένη παραλία των Περβολιών, εξαιτίας της μη τοποθέτησης ικανοποιητικού αριθμού σημαδούρων μέσα στη θάλασσα, κάνει λόγο η επαρχιακή γραμματεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στη Λάρνακα.

 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καταγγελίες εκ μέρους λουόμενων, οι οποίες αφορούν θέματα ασφάλειας και υγείας στην οργανωμένη παραλία που λειτουργεί από πέρσι δυτικά του Φάρου Περβολιών.

 

Όπως σημειώνεται, ενώ θα έπρεπε από τα μέσα Μαΐου να τοποθετηθούν σημαδούρες από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία ώστε να καθοριστεί η νοητή γραμμή εντός της θάλασσας όπου θα επιτρέπεται να πλησιάζουν τα ταχύπλοα σκάφη για σκοπούς προστασίας των λουόμενων, εντούτοις μέχρι σήμερα μέσα στη θάλασσα υπάρχουν μονάχα δύο σημαδούρες…

Επιπρόσθετα, το Κίνημα Οικολόγων καταγγέλλει ότι ενώ η θάλασσα στην συγκεκριμένη παραλία είναι επικίνδυνη για κολύμπι λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων της περιοχής και του κυματισμού που δημιουργείται εξαιτίας των ισχυρών τοπικών ανέμων, η ακτή δεν στελεχώνεται με πύργο ναυαγοσωστών.

«Πέραν των πιο πάνω εξαιρετικά σημαντικών κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των λουόμενων που επισκέπτονται την οργανωμένη αυτή παραλία, έχουμε ενημερωθεί ότι  φέτος το πρώην κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών έχει επεκτείνει την ακτή προς τα δυτικά, με αποτέλεσμα αυτή να καταλαμβάνει χώρο της παραλίας μπροστά από υφιστάμενα συγκροτήματα κατοικιών.

Όλη αυτή η επέκταση έγινε εκ μέρους του πρώην κοινοτικού συμβουλίου χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε δημόσια διαβούλευση με τους ανθρώπους που κατοικούν στα οικιστικά συγκροτήματα.

Πέραν τούτου, ο διαχειριστής της οργανωμένης παραλίας καθημερινά, και για αρκετές ώρες, βάζει μουσική σε υψηλή ένταση η οποία προκαλεί όχληση τόσο στους λουόμενους, όσο και στους κατοίκους των οικιστικών συγκροτημάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, την οποία υπογράφει ο αν. επαρχιακός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Λάμπρου.

Τέλος, γίνεται αναφορά και για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων σε σημείο κοντά στο κύμα, παρόλο που, όπως τονίζεται, η σχετική νομοθεσία προβλέπει την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατιών στις οργανωμένες παραλίες σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων από το σημείο όπου σκάει το κύμα.

Το Κίνημα Οικολόγων απέστειλε επιστολές στην Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, στον Δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού και στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής, ζητώντας τις γραπτές θέσεις των υπό αναφορά τμημάτων, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων για διόρθωση των κακώς εχόντων, όπως τα χαρακτηρίζει, στην συγκεκριμένη παραλία.

Send this to a friend