Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Προστατευόμενος» ο Ησαΐας στην Ιερά Σύνοδο, στο «κάδρο» ο ύποπτος λογαριασμός
«Προστατευόμενος» ο Ησαΐας στην Ιερά Σύνοδο, στο «κάδρο» ο ύποπτος λογαριασμός

«Προστατευόμενος» ο Ησαΐας στην Ιερά Σύνοδο, στο «κάδρο» ο ύποπτος λογαριασμός

 

 

Eξυφαίνονται σενάρια συνομωσίας σε σχέση με τον Μητροπολίτη Ησαΐα και την απόδοση ευθυνών που του καταλογίζονται σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ. Ωστόσο εκκλησιαστικές πηγές ξεκαθαρίζουν στον Alpha ότι δεν πρόκειται να τεθεί στην Ιερά Σύνοδο θέμα να κηρυχθεί έκπτωτος ο Μητροπολίτης.

Θεόδωρος Κυριακού – Θεολόγος

«Είναι αλήθεια ότι για κάποιους συνοδικούς προέχει η φιλοδοξία τους για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Αλλά να φτάσουν μέχρι το σημείο να τον κηρύξουν έκπτωτο, θεωρώ ότι είναι απίθανο».

 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους γύρω από τον Ησαΐα, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος έχει υψώσει ένα δίχτυ προστασίας, απέναντι σε επίδοξους διαδόχους που σφυγμομετρούν αντιδράσεις, μέσω δημοσιευμάτων στον τύπο.

Θεόδωρος Κυριακού – Θεολόγος

«Ο Αρχιεπίσκοπος ελέγχει την πλειοψηφία της Συνόδου. Υπάρχουν κι άλλες αδυναμίες συνοδικών που δεν θα ήθελαν να έρθουν στο φως για αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα».

Μπορεί οι προϋποθέσεις να τέθηκαν από τους μοναχούς μέσα από την καταγγελία που υπέβαλαν στην Ιερά Σύνοδο για εκκλησιαστικά αδικήματα που ισχυρίζονται ότι υπέπεσε ο Ταμασού Ησαΐας ζητώντας τον αφορισμό του, ωστόσο θεωρείται απίθανο κάποιος συνοδικός να θέσει ζήτημα ενώπιον της Συνόδου, γιατί τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Εξάλλου για να κενωθεί ο θρόνος της Μητρόπολης Ταμασού απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία τριών τετάρτων των ψήφων. Συνολικά 13 από τους 17 Συνοδικούς θα χρειαστεί να σταυρώσουν τον Μητροπολίτη Ησαΐα αν τελικά κινηθεί διαδικασία εναντίον του.

Θεόδωρος Κυριακού – Θεολόγος

«Είναι απίθανο να δημιουργηθεί τέτοια πλειοψηφία από την στιγμή που γνωρίζουν τα παραπτώματα των εν αργία αρχιμανδριτών γιατί αν θέσουν θέμα Μητροπολίτη Ταμασού θα εκτεθούν και οι ίδιοι».

Κάποιοι εκ των συνοδικών θα μπορούσαν να ποντάρουν στην καταγγελία των μοναχών ότι κατέβαλλαν 450 χιλιάδες ευρώ στον Μητροπολίτη. Στο κάδρο των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας, βρίσκεται η διαδρομή μεγάλου χρηματικού ποσού που πιστώθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού.

 

Send this to a friend