Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αρνήθηκε ενοχή ο Χρίστος Ζαννέττου
Αρνήθηκε ενοχή ο Χρίστος Ζαννέττου

Αρνήθηκε ενοχή ο Χρίστος Ζαννέττου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
                
Πέντε σοβαρές κατηγορίες απαγγέλθηκαν το πρωί της Παρασκευής (12/7) στο δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση εξασφάλισης ευρωπαϊκής χορηγίας, ύψους 765 χιλιάδων ευρώ, για σκοπούς ανακαίνισης της ξενοδοχειακής του μονάδας στην Αγ. Νάπα. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου, ο κ. Ζαννέττου κατηγορήθηκε για πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ψευδείς εκθέσεις αξιωματούχων εταιρείας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι σε άγνωστο τόπο και χρόνο πλαστογράφησε τις οικονομικές καταστάσεις του ξενοδοχείου του για το έτος 2007, οι οποίες κατατέθηκαν το 2009 στον ΚΟΤ με σκοπό να εξασφαλίσει το επίδικο ποσό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν όταν ο κ. Ζαννέττου ήταν διευθυντής και κύριος μέτοχος της ξενοδοχειακής μονάδας. Όπως αναμενόταν, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε μη παραδοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 30 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα είναι ελεύθερος μ’ εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και μ’ έναν αξιόχρεο εγγυητή.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο κ. Ζαννέττου θα συνεχίσει ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στο Δήμο Αγίας Νάπας, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα να τεθεί σε αργία. Με ανακοίνωσή του, ημερομηνίας 2 Ιουλίου 2004, το αρμόδιο υπουργείο σημειώνει ότι η απόφαση να μην τεθεί σε αργία ο Χρίστος Ζαννέττου λήφθηκε έπειτα από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, έχοντας υπόψη ότι η έναρξη και η ολοκλήρωση της έρευνας των υπό διερεύνηση αδικημάτων και η καταχώριση της ποινικής υπόθεσης εναντίον του έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος των προνοιών του άρθρου 113, του περί Δήμων Νόμου του 2022 [Ν. 52 (I)/2022].

 

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο εν ισχύ μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2024 περί Δήμων Νόμος (Ν.111/1985) δεν περιείχε ανάλογες διατάξεις με το άρθρο 113 του περί Δήμων Νόμου του 2022 για αργία αιρετών μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ζαννέττου δεν θα μπορούσε να τεθεί σε αργία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Send this to a friend