Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Μαρί: Η συγνώμη της κυρίας Πόπης στη γενιά του 2011 που «δολοφονήθηκαν τα όνειρα της»
Μαρί: Η συγνώμη της κυρίας Πόπης στη γενιά του 2011 που «δολοφονήθηκαν τα όνειρα της»

Μαρί: Η συγνώμη της κυρίας Πόπης στη γενιά του 2011 που «δολοφονήθηκαν τα όνειρα της»

Άσβεστος παραμένει ο πόνος και η θλίψη των συγγενών των 13 πεσόντων, στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, δεκατρία χρόνια μετά την τραγωδία. 

Η χαροκαμένη μητέρα των δίδυμων ηρώων Μίλτου και Χρίστου, Πόπη Χριστοφόρου, συγκλονίζει για άλλη μια φορά με τη συγνώμη που απηύθυνε σήμερα μετά το τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων, στους νέους και στις νέες που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, λόγω των συνεπειών της φονικής έκρηξης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ευχήθηκε αρχικά «καλή θητεία στους νεοσύλλεκτους μας και δύναμη στις μαμάδες και προσευχή.»

 

 

«Δεκατρία χρόνια του Μίλτου και του Χρίστου από τη γη, αλλά δεκατρία χρόνια παρουσίας στον ουρανό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο συγνώμη στα παιδιά του 2011, τη γενιά του 2011, που με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, δολοφονήθηκαν τα όνειρα τους, σταμάτησαν τις σπουδές τους και άλλοι δεν κατάφεραν να σπουδάσουν λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Διότι η έκρηξη στο Μαρί δεν ήταν μόνο 13 θυσιασθέντες και οι πληγωμένοι, αλλά ήταν και η ανθρώπινη για μένα τραγωδία γιατί να σταματάς τα όνειρα των νέων παιδιών, για εμένα είναι δολοφονία. Και πράγματι ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη.»

Η κυρία Χριστοφόρου δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του ιερού ναού στον χώρο όπου «γράφτηκε» η τραγωδία στις 11 Ιουλίου 2011.

«Ευχαριστώ όλους, τον Θεό, τον νυν Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο, που με τη συμβολή τους και τη συνδρομή τους θεμελιώθηκε στις σάρκες και στο αίμα των 13 θυσιασθέντων η Εκκλησία των Κυπρίων νεομαρτύρων και από τόπο τραγωδίας μεταμορφώθηκε σε τόπο ανακούφισης, δύναμης, κουράγιου και αγάπης και έτσι μπορούμε να προχωρούμε σε όλη μας τη ζωή.

Το καλύτερο μνημόσυνο, είναι να βάζετε το πόρισμα Πολυβίου, γιατί έχει κόσμο νεαρό που μας ρωτά τι έγινε και φυσικά ευχαριστούμε και τον Πόλυ Πολυβίου.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend