Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σκάνδαλο Αββακούμ: Ζητούν την κεφαλή του Ησαΐα επί πίνακι – Στόχος να καταδικαστεί ή να τσαλακωθεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του
Σκάνδαλο Αββακούμ: Ζητούν την κεφαλή του Ησαΐα επί πίνακι – Στόχος να καταδικαστεί ή να τσαλακωθεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του

Σκάνδαλο Αββακούμ: Ζητούν την κεφαλή του Ησαΐα επί πίνακι – Στόχος να καταδικαστεί ή να τσαλακωθεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του

 

 

Την κεφαλή του Μητροπολίτη Ταμασού επί πίνακι, ζητούν ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριος και ο αρχιμανδρίτης Πορφύριος και είναι αποφασισμένοι να «τον πάρουν μαζί τους», ανταποδίδοντας το κακό που τους έχει κάνει, αφού, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να βρεθούν πίσω από τα σίδερα.

Αυτός είναι και ο λόγος που επανήλθαν στις καταγγελίες τους ότι του παρέδωσαν €450.000, με την Αστυνομία να συστήνει ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να ερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες.

Όπως πληροφορείται το philenews, κυκλοφόρησε και επιστολή σχεδόν προς όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στην οποία εγείρεται θέμα χρηματοδότησης του Μητροπολίτη Ταμασού από τους μοναχούς της Μονής Αββακούμ, κάτι το οποίο θεωρείται απαράδεκτο, στο βαθμό βεβαίως που ισχύουν οι ισχυρισμοί των μοναχών. Στην επιστολή εγείρεται επίσης θέμα δράσης κουκουλοφόρων στις 5 Μαρτίου, όταν διενεργήθηκε η επιχείρηση παραλαβής του χρηματοκιβωτίου και άλλων τεκμηρίων από ανθρώπους του Μητροπολίτη Ταμασού και για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σημειώνεται, ότι η πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού απορρίπτει τα περί κουκουλοφόρων υποστηρίζοντας πως αυτή ήταν η στολή των ανθρώπων της ασφάλειας που ανέλαβαν να περιφρουρήσουν το μοναστήρι και την περιουσία του.

 

Αυτό που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα είναι να περάσει το μήνυμα ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού είναι περίπου εκβιαστής ενώ παράλληλα αφήνεται να νοηθεί ότι χρησιμοποιούσε χρήματα από τις εισφορές των πιστών για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του προκειμένου να αναρριχηθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Όπως μας υπεδείχθη από εκκλησιαστικές πηγές, ακόμη και αν ο Μητροπολίτης Ταμασού δεν καταδικαστεί, θα έχει φθαρεί σε σημείο που δεν θα τολμήσει στο μέλλον να διεκδικήσει εκ νέου τον αρχιεπισκοπικό θρόνο ενώ παράλληλα θα τελεί περίπου υπό καθεστώς δυσμένειας. Από μια τέτοια εξέλιξη, βεβαίως, επωφελούνται συγκεκριμένοι μελλοντικοί εν δυνάμει υποψήφιοι.

Εξάλλου, εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν πως ίσως έφθασε η ώρα για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εντός της Ιεράς Συνόδου για όσα προηγήθηκαν της εκλογής του νυν αρχιεπισκόπου με τις αντιπαραθέσεις, τις συμμαχίες, τα στρατόπεδα κοκ.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα της Εκκλησίας στην υπόθεση των μοναχών, η Ανακριτική Επιτροπή αναμένεται να διορίσει εισαγγελέα (προφανώς κάποιον κληρικό με νομικές γνώσεις) ώστε να συνοψίσει το πόρισμα της Επιτροπής καταρτίζοντας το κατηγορητήριο εναντίον του ηγουμένου Νεκταρίου και του αρχιμανδρίτη Πορφυρίου.

Ακολούθως, η σκυτάλη θα δοθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο θα καλέσει τους δύο σε απολογία, αφού τους δώσει χρόνο να προετοιμάσουν την επιχειρηματολογία τους. Τέλος, αν, όπως όλα δείχνουν, το Συνοδικό Δικαστήριο αποφασίσει καθαίρεση των δύο, προφανώς, η όλη υπόθεση θα λήξει με προσφυγή των μοναχών ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει ως εφετείο.

Send this to a friend