Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η «Ίρις» και η «Κίρα» φεύγουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Η «Ίρις» και η «Κίρα» φεύγουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η «Ίρις» και η «Κίρα» φεύγουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

 

 

Για το Παρίσι αναχωρούν σήμερα το απόγευμα η «Ίρις» και η «Κίρα», δύο από τα ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα σκυλιά της Αστυνομίας Κύπρου, για τον εντοπισμό και την ανίχνευση εκρηκτικών υλών. Ο λόγος; Θα συμμετάσχουν στην μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Κύπρου Οδυσσέας Παπαδόπουλος εξήγησε στην εκπομππή Alpha Ενημέρωση ότι η μετάβαση των δύο σκύλων και των χειριστών τους στο Παρίσι εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και η επιστροφή τους στην Κύπρο είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουλίου 2024. Οι δύο σκύλοι θα αποτελέσουν μέρος ομάδας που θα «σαρώνει» γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Χωριό, για την ασφαλή παραμονή αθλητών και θεατών.

Η «Ίρις» που είναι 7 χρονών βελγικό ποιμενικό-μαλινουά και η «Κίρα» που είναι επίσης 7 χρονών λαμπραντόρ, έχουν συμπληρώσει πολλές ώρες εκπαίδευσης για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, με καθημερινή εξάσκηση.

 

«Σε ότι αφορά στα εκρηκτικά, δεν μπορούν να γίνουν λάθη. Γι’ αυτό και το δέσιμο του σκύλου με τον χειριστή και η εκπαίδευση είναι καθημερινά για να είμαστε 100% σίγουροι. Η παραμικρή κίνηση μπορεί να δώσει συγκεκριμένα μηνύματα στον χειριστή.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σκύλοι της Αστυνομίας Κύπρου συμμετέχουν σε επιχείρηση ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2004 και κατόπιν αιτήματος της ΕΛΑΣ είχαν μεταβεί στην Αθήνα και διενήργησαν ελέγχους.

 

 

Send this to a friend