Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Βύρας: «Παραπληροφορούν και παραπλανούν για το Παττίχειο»
Α. Βύρας: «Παραπληροφορούν και παραπλανούν για το Παττίχειο»

Α. Βύρας: «Παραπληροφορούν και παραπλανούν για το Παττίχειο»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καμία καταστροφή σε δέντρα δεν έχει γίνει στο υπό διαμόρφωση Παττίχειο Πάρκο, στη Λάρνακα, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Απαντώντας στη χθεσινή επιστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που έκανε λόγο για «σφαγή δέντρων» στο σημείο, όπου προγραμματίζεται να γίνει ο χώρος στάθμευσης του πάρκου, ο κ. Βύρας δήλωσε ότι οι Οικολόγοι «παραπληροφορούν και παραπλανούν» τον κόσμο σε σχέση με τις εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο πάρκο.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος, από τις αναφορές των Οικολόγων, επικαλέστηκε τη θέση λειτουργού του Τμήματος Δασών που επισκέφθηκε το Παττίχειο Πάρκο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει καμία καταστροφή στο ριζικό σύστημα των μεγάλων δέντρων, όπως κατήγγειλε το Κίνημα Οικολόγων στην επιστολή του.

Ο Α. Βύρας ανέφερε, ακόμα, ότι οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του πάρκου συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών τμημάτων.

Επί του θέματος, ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι καμία καταστροφή δεν προκλήθηκε στα δέντρα, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα τελευταία δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έκαναν λόγο για εκσκαφές περιμετρικά των δέντρων από τον εργολάβο του έργου.

«Σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δασών διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταστροφή καθότι δεν έγιναν σοβαρής μορφής εκσκαφές», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Άλλα λένε οι Οικολόγοι

——————————–

Θυμίζουμε, ότι το Κίνημα Οικολόγων κατήγγειλε ότι ο εργολάβος του έργου έσκαψε παράνομα γύρω από αρκετά δέντρα του υπό διαμόρφωση πάρκου και ότι έχει κυριολεκτικά «σφάξει» τις ρίζες των δέντρων σε τέτοιο βαθμό που πολλά απ’ αυτά κινδυνεύουν να ξεραθούν το επόμενο διάστημα.

Μ’ επιστολή που απέστειλαν στο Τμήμα Δασών, στο Τμήμα Περιβάλλοντος και στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, οι Οικολόγοι ζήτησαν την επ’ αόριστον αναστολή των εργασιών στο Παττίχειο και την άμεση εξέταση της κατάστασης όλων των δέντρων, που βρίσκονται στην περιοχή από ειδικό δασολόγο του Τμήματος Δασών.

Ζήτησαν, επίσης, τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων, για ανακούφιση, ανάνηψη και διάσωση των δέντρων, καθώς και τη διενέργεια έρευνας από ad hoc επιτροπή, για την οικολογική καταστροφή που, όπως υποστηρίζουν, έχει επιτελεστεί στο Παττίχειο Πάρκο, έτσι ώστε να επιρριφθούν ευθύνες στους υπευθύνους.

 

Send this to a friend