Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρόμος και φόβος στο λεηλατημένο «Θέασης»
Τρόμος και φόβος στο λεηλατημένο «Θέασης»

Τρόμος και φόβος στο λεηλατημένο «Θέασης»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Προκαλεί… φόβο η θέαση στο πρώην Μουσείο «Θέασης», το παλιό διώροφο αρχοντικό επί των οδών Ορφέως και Λουκή Ακρίτα, στο κέντρο της Λάρνακας, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε ως πολυχώρος καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Σ’ ένα νευραλγικό σημείο της πόλης, δίπλα από το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και το Παγκύπριο Λύκειο, το εγκαταλελειμμένο αυτό κτήριο έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και της φθοράς του χρόνου, όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά μας στιγμιότυπα. Είναι εδώ που ταιριάζει γάντι η ρήση «μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις».

 

Τι θα απογίνει, λοιπόν, αυτό το έκτρωμα; Ποιος φορέας είναι υπεύθυνος, προκειμένου να κατεδαφιστεί το λεηλατημένο κτήριο και ν’ αποκατασταθεί ο χώρος; Η οπτική ρύπανση είναι τεράστια και η εικόνα που εκπέμπει προκαλεί άκρως αλγεινή εντύπωση. Παλαιότερα στον χώρο αυτό στεγαζόταν το πολιτιστικό κέντρο «Εστία Σοφίας και Τέχνης».

Εκεί φιλοξενούνταν και τα μουσεία Κουκουβάγιας και Βυζαντινής Εικονογραφίας. Υπήρχαν όμορφοι εξωτερικοί χώροι, καφετέρια, μουσική σκηνή κ.α. Σήμερα, κόβουν βόλτες τα τρωκτικά… Κύριοι υπεύθυνοι, πάρτε μέτρα και καθαρίστε αυτό το αχούρι… χθες.

Send this to a friend