Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το καρφί του Χριστοδουλίδη για την Kition Ocean Holdings
Το καρφί του Χριστοδουλίδη για την Kition Ocean Holdings

Το καρφί του Χριστοδουλίδη για την Kition Ocean Holdings

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 «Η Κύπρος θέλει σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις. Θέλει επενδυτές που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες συγκεκριμένους «επενδυτές», οι οποίοι είχαν υποσχεθεί «επενδύσεις – μαμούθ», αλλά στο τέλος της ημέρας «την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια» αφήνοντας ξεκρέμαστη μια ολόκληρη πόλη (τη Λάρνακα) και δεκάδες υπαλλήλους, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (8/7) χαιρέτισε την εκδήλωση για το έργο «Larnaka Land of  Tomorrow», που σχεδιάζει η εταιρεία Πετρολίνα στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.

Στην ομιλία του, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι το έργο «Larnaka Land of Tomorrow» σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και μια καινούργια δυναμική ανάπτυξης για τη Λάρνακα, συμπληρώνοντας ότι θα στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης παραθαλάσσιας ανάπτυξης, η οποία, όπως εξήγησε, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια για αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

 

«Η ανάπτυξη αυτή δεν θα αφορά μόνο κτήρια και υποδομές, αλλά θα αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την ευημερία των πολιτών, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη χρήση της γης εδώ», επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξάλλου, στο δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι το έργο «Larnaka Land of Tomorrow» θα απογειώσει την οικονομία και την προοπτική της Κύπρου στον τομέα των επενδύσεων. «Ευελπιστούμε ότι και άλλα έργα τα οποία έχει ανάγκη η Λάρνακα και η Κύπρος, όπως το λιμάνι, τη μαρίνα και την πανεπιστημιακή σχολή, θα γίνουν πραγματικότητα. Το δικαιούνται οι Λαρνακείς, να δουν στην πόλη τους σημαντικά έργα που θα της προσδώσουν μια καινούργια προοπτική», πρόσθεσε.

Εξελίξεις για λιμάνι                                                                      

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για το έργο «Larnaka Land of Tomorrow», ο ΠτΔ προανήγγειλε εξελίξεις για το θέμα του λιμανιού της πόλης. Ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, στην παρουσία αρμόδιων υπουργών, αποφασίστηκε τι θα γίνει στο λιμάνι, υποσχόμενος οικονομική στήριξη από το κράτος για έργα υποδομής που χρειάζονται να γίνουν. «Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για το πώς προχωρούμε με το λιμάνι της Λάρνακας. Εργαζόμαστε σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο θα ανακοινώσουμε προς όφελος της πόλης», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της πανεπιστημιακής σχολής (του ΤΕΠΑΚ), που αποτελεί πάγιο αίτημα της Λάρνακας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχωρεί με όσα έχει υποσχεθεί στην πόλη της Λάρνακας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λάρνακα και σε άλλες πόλεις θα ανακοινώσουμε νέες σημαντικές επενδύσεις δείχνοντας την πραγματική προοπτική της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Send this to a friend