Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας – Συλλογή Χριστοφόρου
Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας – Συλλογή Χριστοφόρου

Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας – Συλλογή Χριστοφόρου

 

 

Μια νέα Δημοτική Πινακοθήκη είναι έτοιμη να αποτελέσει μια καλλιτεχνική και ιστορική αναφορά στον πολιτισμικό χάρτη της πόλης της Λάρνακας.

Σε ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια της Λάρνακας, γνωστό και ως η «Λέσχη με τα εφτά τζάκια» επί της Οδού Ζήνωνος Κιτιέως, φιλοξενείται η νέα Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας – Συλλογή Χριστοφόρου.

Στις 16 Απριλίου 2024, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον κ. Χαράλαμπο Χριστοφόρου, εκ μέρους της οικογένειας, η Συμφωνία για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας – Συλλογής Χριστοφόρου και την παραχώρηση δωρεάς των έργων τέχνης προς το Δήμο Λάρνακας. Αυτή η συμφωνία ενισχύει τη δέσμευση του Δήμου Λάρνακας για περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης, αφού έρχεται να προσθέσει στην ήδη υπάρχουσα συλλογή των 500 έργων που κατέχει, τα περίπου 150 έργα κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών της Συλλογής Μαρίας και Χαράλαμπου Χριστοφόρου, όπου αυτά καταγράφουν με συνέπεια την πορεία και την εξέλιξη της ελληνικής τέχνης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως το τέλος του 20ου.

 

Περισσότερες Πληροφορίες και ωράριο επισκέψεων εδω

Send this to a friend